Majoritatea turistilor care vin la schi îsi lasã schiurile, snowboard-urile sau betele în afara cabanelor, atunci când intrã sã bea un ceai, ori sã mãnânce. Este un fel de lege nescrisã a regulilor din munte, însã, la Straja, la finele sãptãmânii trecute, un turist s-a trezit cã nu îsi mai gãseste placa. Atunci a alarmat jandarmii din statiune, convins fiind cã cineva i-a furat-o.
„Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja au fost sesizati vineri în jurul orei 15.00, de cãtre un bãrbat, cu privire la faptul cã i s-a furat placa de snowboard. Dupã aproximativ 45 de minute de cãutare prin statiune, în zona telescaunului si a teleschiului, jandarmii montani au depistat douã persoane de sex masculin, care aveau asupra lor o placã ce se potrivea cu detaliile descrise de proprietar.
Acestia au fost condusi la sediul Postului de Jandarmi Montan Straja, unde au declarat faptul cã au gãsit placa pe Pârtia Constantinescu, sub telescaun si cã intentionau sã o predea proprietarului sau jandarmilor.  Cele douã persoane au fost însotite pânã la sediul Politiei Municipiului Lupeni”, au declarat cei din Departamentul de relatii publice ai Jandarmeriei montane din Hunedoara.
Diana Mitrache