Dosarul Uricani 2011 va continua cu audierea inculpatilor. În data de 19 martie urmeazã ca fostii sefi de la exploatarea minierã Uricani sã ajungã în fata instantei pentru a depune mãrturie. Tototdatã, o altã persoanã urmeazã a fi audiatã de judecãtori.
“Amânã judecarea cauzei si fixeazã termen la data de 19.03.2018, ora 10,00, pentru când inculpatii Ciucã Aurelian Dragos si Moga Florin Nicusor se vor prezenta în instantã în vederea audierii lor. Pune în vedere inculpatului Moga Florin Nicusor – prin apãrãtorul ales al acestuia, sã îl prezinte în instantã pe martorul Litcanu Cristian, pentru a fi audiat”, aratã solutia instantei de la Petrosani.
Rudele minerilor decedati la Mina Uricani în urma exploziei din anul 2011 îsi plâng tragedia, însã nici pânã acum nu au aflat cine este cu adevãrat vinovat pentru moartea tatilor sau a sotilor lor. Dosarul a ajuns pe rolul instantei de la Petrosani la data de 10 aprilie 2012, la un an de la producerea tragediei în care si-au pierdut viata cinci angajati ai exploatãrii miniere. Patru fosti sefi ai Exploatãrii Miniere Uricani, respectiv Dragos Aurelian Ciucã, Claudiu Lucian Butari, Nicusor Florin Moga si Florinel Moldovan, au fost trimisi în judecatã de procurori, pentru ucidere din culpã.
Monika BACIU