ITM aproape a finalizat dosarul in care doi mineri au fost arsi la mina Petrila. Conform inspectorilor ITM, toate piesele au fost puse cap la cap, iar in scurt timp, dosarul va pleca la Inspectia Muncii.

Inspectorilor ITM le lipsea declaratia singurului supravietuitor al accidentului de munca de la Petrila. Practic, in acest moment, inspectorii de munca au toate datele pentru a finaliza dosarul si apoi vor fi numiti vinovatii. „In acest moment, practic avem si ultimele doua piese de la dosar. Avem declaratia oficiala a

domnului serban si certificatul medico-legal al minerului decedat. Ca atare suntem in masura sa inchidem dosarul, sa incheiem procesul verbal de cercetare al evenimentului si sa il transmitem la Inspectia Muncii, in cursul saptamanii viitoare”, a spus Ileana Bodea, sefa Serviciului de Sanatate si Securitate in Munca din ITM Petrosani.

Doi angajati ai Minei Petrila, inginerul adjunct, Catalin serban si minerul sef de brigada, Danut Codreanu, dadeau gauri intr-un perete despartitor intr-o zona care  trebuia izolata pentru lichidarea unui foc de mina. Prin gaurile facute a tasnit abur fierbinte care le-a provocat arsuri. Danut Codreanu a murit la spitalul de arsi din Bucuresti, iar celalalt angajat a reusit sa vorbeasca cu angajatorii.

Mina Petrila este una dintre unitatile extractive aflate pe lista celor care se vor inchide. In acest moment, din subteran se scoate carbune dintr-un singur abataj, cel in care in 2008 a avut loc o puternica explozie in urma careia 13 ortaci au murit, iar alti 15 au suferit arsuri pe corp.

 Diana Mitrache