Au descins si la evazionisti din Valea Jiului

Mai bine de 100 de perchezitii au fost derulate de politisti, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 2 milioane de euro. Printre locatiile vizate de anchetatori s-ar fi aflat si firme cu activitate în Valea Jiului.
Politistii din Arad, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale, au efectuat peste 100 de perchezitii domiciliare în Bucuresti si în 16 judete, în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscalã, cu un prejudiciu de 2 milioane de euro. Nu mai putin de 27 de persoane au primit mandate de aducere si vor trebui sã rãspundã întrebãrilor anchetatorilor. Potrivit unor surse ar fi fost vizate si locatii din Valea Jiului, respectiv o firmã din Petrosani. ”La data de 22 februarie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arad, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe Lângã Tribunalul Arad, efectueazã 101 perchezitii.
Perchezitiile sunt efectuate în Bucuresti si în judetele Arad, Hunedoara, Timis, Gorj, Giurgiu, Mehedinti, Iasi, Galati, Olt, Arges, Cluj, Ilfov, Tulcea, Dolj, Sãlaj si Caras – Severin, în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect sãvârsirea infractiunii de evaziune fiscalã”, se preciza într-un comunicat al IGPR.
Ancheta este derulatã de politistii din Arad, dar iau parte si politisti specializati în investigarea criminalitãtii economice din IPJ Hunedoara. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 2 milioane de euro. La activitãti au participat si luptãtori de la Serviciul pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arad, precum si de la Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale – I.G.P.R.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.