Complexul Energetic Hunedoara trebuie sã îi achite lui Ringo Dãmureanu, fost membru al Consiliului de Administratie, peste 9000 de lei. Adunarea Generalã a Actionarilor l-a revocat din calitatea de membru al CA în luna mai.
Atunci, Ringo Dãmureanu a actionat în judecatã CEH si Ministerul Energiei într-un dosar care a avut ca obiect “pretentii”. Instanta de la Curtea de Apel Craiova a admis, în parte, solicitãrile lui Ringo Dãmureanu, astfel cã societatea energeticã trebuie sã îi plãteascã peste 9000 de lei pentru perioada 4 mai – 3 iulie 2017.
“Admite exceptia lipsei calitãtii procesuale pasive a Ministerului Energiei. Admite în parte actiunea completatã si precizatã. Obligã pârâta Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA la plata cãtre reclamant a sumei de 9028 lei brut reprezentând indemnizatia cuvenitã functiei de administrator pentru perioada 04.05.2017 – 03.07.2017 si a sumei de 50 lei”, aratã solutia Curtii de Apel Craiova.
În schimb, instanta a respins solicitarea privind anularea ordinului de revocare.
“Respinge ca inadmisibil capãtul de cerere având ca obiect anularea Ordinului Ministrului Energiei nr.088/02.05.2017. Obligã pârâta Societatea Complexul Energetic Hunedoara SÃ la plata cãtre reclamant a sumei de 610,5 lei reprezentând cheltuieli de judecatã constând în taxa judiciarã de timbru”,  mai aratã solutia instantei.Ringo Dãmureanu a fost înlocuit din CA-ul de la CEH în data de 3 mai 2017. Locul acestuia a fost preluat, la acel moment, de Alexandrul Prepelitã.
Monika BACIU