CEH trebuie sã îi achite lui Ringo Dãmureanu peste 9000 de lei

Complexul Energetic Hunedoara trebuie sã îi achite lui Ringo Dãmureanu, fost membru al Consiliului de Administratie, peste 9000 de lei. Adunarea Generalã a Actionarilor l-a revocat din calitatea de membru al CA în luna mai.
Atunci, Ringo Dãmureanu a actionat în judecatã CEH si Ministerul Energiei într-un dosar care a avut ca obiect “pretentii”. Instanta de la Curtea de Apel Craiova a admis, în parte, solicitãrile lui Ringo Dãmureanu, astfel cã societatea energeticã trebuie sã îi plãteascã peste 9000 de lei pentru perioada 4 mai – 3 iulie 2017.
“Admite exceptia lipsei calitãtii procesuale pasive a Ministerului Energiei. Admite în parte actiunea completatã si precizatã. Obligã pârâta Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA la plata cãtre reclamant a sumei de 9028 lei brut reprezentând indemnizatia cuvenitã functiei de administrator pentru perioada 04.05.2017 – 03.07.2017 si a sumei de 50 lei”, aratã solutia Curtii de Apel Craiova.
În schimb, instanta a respins solicitarea privind anularea ordinului de revocare.
“Respinge ca inadmisibil capãtul de cerere având ca obiect anularea Ordinului Ministrului Energiei nr.088/02.05.2017. Obligã pârâta Societatea Complexul Energetic Hunedoara SÃ la plata cãtre reclamant a sumei de 610,5 lei reprezentând cheltuieli de judecatã constând în taxa judiciarã de timbru”,  mai aratã solutia instantei.Ringo Dãmureanu a fost înlocuit din CA-ul de la CEH în data de 3 mai 2017. Locul acestuia a fost preluat, la acel moment, de Alexandrul Prepelitã.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.