Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu de aproape un milion de lei, la Consiliul Judetean Hunedoara. Perioada verificatã a fost cuprinsã între 8 mai – 7 iulie 2017. Doar în dreptul “activitãtii proprii”, CJH are un prejudiciu de 958.000 lei.
Consiliul Judetean Hunedoara a acordat nelegal premii persoanelor cãrora le-au fost conferit titlul de “Cetãtean de Onoare a Judetului Hunedoara ”sau de diplome “De Excelentã”, în valoare de 7000 de lei. Potrivit raportului Curtii de Conturi, aceeasi institutie “a decontat nelegal premii membrilor Asociatiei Veteranilor de Rãzboi filiala judetului Hunedoara”, valoarea prejudiciului fiind calculatã la suma de 142.000 lei.
“UATJ Hunedoara a decontat nelegal drepturi salariale aferente încadrãrii unor  persoane pe functii de naturã contractualã prin detasare din cadrul unor societãti comerciale cu un nivel salarial ce excede prevederilor legii privind salarizarea”, aratã raportul Curtii de Conturi.  La acest capitol prejudiciul a fost calculat la suma de 76 mii lei.
Administratorul public al judetului Hunedoara, ar fi încasat ilegal sporuri în valoare de 84 mii lei.
“UATJ Hunedoara a efectuat nelegal unele cheltuieli aferente drepturilor salariale ale administratorului public”, aratã acelasi raport. Cea mai mare sumã stã în dreptul Sistemului Integrat de management al deseurilor. “UATJ Hunedoara a angajat si utilizat unele credite bugetare în ceea ce priveste cheltuielile  efectuate în cadrul proiectului “Sistem de management integral al deseurilor în judetul Hunedoara” fãrã existenta aprobãrilor legale”, aratã raportul Curtii de Conturi, prejudiciul stabilit de inspectorii financiari fiind de 649 mii lei. Raportul Curtii de Conturi poate fi însã contestat de conducerea Consiliului Judetean Hunedoara.
Monika BACIU