Pentru a accesa fondurile puse la dispozitie, somerii, studentii si cei fãrã ocupatie trebuie sã înceapã o afacere si sã creeze noi locuri de muncã. Universitatea de Vest Timisoara finanteazã 200 de afaceri cu granturi de pânã la 40.000 de euro.
Una dintre conditiile obligatorii pentru accesarea fondurilor este ca viitorul afacerist sã aibã resedinta sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunea Vest, respectiv în judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis. Proiectele vizeazã stimularea spiritului antreprenorial prin finantarea de afaceri.
”Avem o experientã considerabilã în ceea ce priveste accesarea fondurilor europene. Astfel, câstigarea unei sume de 10 milioane de euro pe acest program nu este deloc întâmplãtoare. Performanta este meritul întregii echipe de la UVT. Avem posibilitatea sã finantãm 200 de afaceri, inclusiv pentru planuri de afaceri initiate de studentii nostri. Mai mult decât atât, le oferim pregãtirea necesarã astfel încât afacerile propuse de ei sã aibã cele mai bune sanse sã reuseascã. Asa cum am procedat si în anii anteriori, vom maximiza oportunitatea prezentatã de fondurile europene, pentru dezvoltarea institutionalã, a resursei umane, dar si a comunitãtii din care facem parte”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabrel Pirtea. Persoanele care au un loc de muncã si înfiinteazã o afacere în scopul creãrii de noi locuri de muncã, somerii, persoanele inactive, inclusiv studentii, pot beneficia de finantãri nerambursabile de pânã la 40.000 de euro, prin intermediul a cinci proiecte finantate din fonduri europene si derulate de Universitatea de Vest din Timisoara prin intermediul Programului Operational Capital Uman 2014-2020.
Maximilian Gânju