Scandalul ”gradina” a reizbucnit: ”bata-i puterea sovietica!”

”Din gradina aia imi puneam pe iarna dovlecei, ceapa, usturoi, castraveti, fasole verde, verdeata  si era mare lucru la pensia mea de 6 milione lei vechi. Acum e parloaga terenul ala, de am fost nevoita sa tai cu secera buruiana care imi ajunsese la geam. A fost rautate din partea Primariei sa ni-l ia” – Maria Bejan, Petrila.

Cu cativa ani in urma, locatarilor din strada Prundului din Petrila li s-au luat gradinile inchiriate pe spatiul dintre cele 8 blocuri si malul Jiului sun pretextul ca terenul va fi folosit pentru construirea a patru blocuri ANL. Doar ca respectivul teren a ajuns plin de balarii ce ascund pe alocuri gunoiele provenite din demolari si din hainele magazinelor second hand nevalorificate.

In cartierul petrilean locuiesc multi pensionari. Vazand valul de scumpiri si anunturile alarmante ale unei posibile foamete cauzate de seceta prelungita, oamenii si-au adus aminte de bucatica de pamant care ii hranea.

”Din gradina aia imi puneam pe iarna dovlecei, ceapa, usturoi, castraveti, fasole verde, verdeata  si era mare lucru la pensia mea de 6 milione lei vechi. Acum e parloaga terenul ala, de am fost nevoita sa tai cu secera buruiana care imi ajunsese la geam. A fost rautate din partea Primariei sa ni-l ia. De cativa ani au zis ca nu stiu ce constuiesc aicea si uite cum arata” – a declarat Maria Bejan, pensionara.

”Acuma am platit omul, care e cu motocositoarea pe drum sa taie si la noi buruienile care ne-au ajuns la geam. Bata-i puterea sovietica de asa consilieri si primar, ca ni le-au luat, au intrat cu buldozerul in gradini! Ce era rau ca era totul grijit si aveam si ce manca, mai puneam cate ceva pe iarna, mai scuteam si noi din rahatul asta de pensie” – a spus suparat O. Ianc.

De partea cealalta, Primaria Petrila trebuia sa faca dovada terenului aferent proiectelor construirii celor patru blocuri ANL pentru care ceruse finantarea.

”Nici vorba sa renuntam la cele patru blocuri ANL. Suntem in asteptarea finantarii. Chiar saptamana trecuta am fost la minister, unde nu am fost refuzati, ci ni s-a spus ca trebuie sa mai asteptam. Lucrarile vor demara acolo imediat ce vom avea aprobata finantarea” – a declarat primarul orasului Petrila, Ilie Paducel.  Astfel, scandalul de la interzicerea gradinilor a fost reluat cu aceesi intensitate de catre fostii chiariasi.

 Ileana Firtulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.