Cãlãtori întârziati (din nou) într-un tren defect

De douã ori s-a oprit trenul în care zeci de oameni au stat luni noaptea, fãrã sã li se spunã ce s-a întâmplat.  Cãlãtoreau pe ruta Mangalia – Arad, o rutã care a fãcut o zi întreagã si în varã, pânã la destinatie, iar de aceastã datã, oameni aflati în tren au asteptat ore întregi ca garnitura lor sã porneascã. Totul s-a petrecut cu putin timp înainte ca oamenii sã ajungã în statia Petrosani, marti dimineatã. Cãlãtorii s-au revoltat din cauza locomotivei care s-a tot defectat, iar o bucatã din drum au fãcut-o, la prima orã a diminetii, fãrã cãldurã, ajungând spre Petrosani în frig.
„Prima defectiune a avut loc în Târgul Cãrbunesti. Acolo a durat cel mai mult, cam o orã si jumãtate. Nu a fost frig, apoi am pornit. Pe defileu, dupã ce a pornit, a apãrut încã o defectiune la locomotivã si atunci s-a oprit si cãldura. Nu a durat decât maxim 30 de minute.  Am pornit apoi, cu aceiasi locomotivã pânã la Petrosani, unde nu stiu dacã au schimbat-o, dar si acolo au mai stat cam 20 de minute. În total, trenul a întârziat douã ore si jumãtate. Trebuia sã fiu la 8,00 în Deva si am ajuns la 10.30”, a spus Camelia Nimarã, unul dintre cãlãtorii care au avut nefericirea sã meargã cu acest tren.
Responsabilii statiei CFR din Petrosani aruncã vina pe starea proastã a garniturilor de tren. Nu s-au mai fãcut investitii de ani de zile si locomotivele sunt vechi si se defecteazã foarte des. În schimb, spun cã trenul a ajuns cu întârziere, de mai bine de douã ore, pentru cã locomotiva a avut probleme la Cãrbunesti.  Din pãcate, nu este pentru prima datã când acest tren, care circulã pe ruta Mangalia – Arad, are întârziere. S-a întâmplat si pe timpul verii, iar când la Deva a sosit ministrul Felix Stroe, trenul din 24 octombrie 2017, a întârziat o orã. Atunci, a fost demis seful CFR Infrastructurã, însã, situatia pare neschimbatã si acum.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *