Decizia Comisiei Europene prelungeste si activitatea de închidere de la SNIM. Potrivit decizie initiale, închiderea subteranului trebuia fãcutã pânã la data de 30 aprilie 2018.  Dupã renotificarea Comisiei Europene, termenul a fost prelungit pânã la data de 31 decembrie 2019.
“Noi am dorit prelungirea termenului de închidere a subteranului. Conform deciziei initiale, închiderea subteranului trebuia fãcutã pânã la data de 30 aprilie, acum se prelungeste pânã la finalul lunii decembrie 2019. Din 2020 vom începe ramblearea puturilor”, a declarat directorul tehnic al SNIMVJ, Petre Drãgoescu.
Anul trecut, Guvernul a aprobat Memorandumul cu tema “Încadrarea ajutorului individual pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive Petrila, Paroseni si Uricani din cadrul Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) si pentru minele Lonea si Lupeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) în politicile economico-bugetare si financiare ale statului român pentru perioada 2017-2024”.
Monika BACIU