5000 de lei este suma cu care Consiliul Local si Primãria orasului Uricani vor contribui pentru organizarea evenimentului Bull Oslea Hiride. La sfârsitul acestei sãptãmâni, în perioada 23-24 februarie are loc o nouã competitie organizatã de Asociatia Clubul Alpin Valea Jiului.
“Sfârsitul iernii este un moment mult asteptat de iubitorii sportului de iarnã din tarã si din strãinãtate deoarece a devenit o traditie, ca Primãria si Consiliul Local al orasului Uricani sã sprijine CAVJ în vederea organizãrii traditionalei competitii sportive de freeride Red Bull Oslea Hiride singura competitie de freeride snowboard si ski din România ce cuprinde si partea de urcare, anul acesta fiind cea de-a saptea editie. Cunoscând importanta sportului si dorinta de implicare sufleteascã, trebuie sã continuãm traditia instituitã la Uricani anii trecuti de a organiza aceste manifestãri sportive în care sã fie implicati cât mai multi participanti având ca obiectiv atât pregãtirea pentru un viitor sãnãtos cât si promovarea acestor locuri minunate în tarã si în strãinãtate”, aratã documentul prin care se aprobã suma de 5000 de lei în vederea organizãrii competitiei.
An de an competitie adunã sute de pasionati ai sporturilor de iarnã. Sunt participanti care vin si din afara tãrii. Competitia începe cu proba de urcare, ce îsi are startul la cota 1.300 si are o lungime de peste 3,5 kilometri, pânã la 1.940 metri altitudine. Efortul de la urcare este urmat de o coborâre pe schi sau snowboard pe un traseu de 1,4 kilometri, cu o pantã de 45°, ce permite fluiditate, control, tehnicã si aduce numeroase rampe naturale pentru trick-uri. Dacã urcarea este decisã de timpii individuali, coborârea este jurizatã, iar punctajul este acordat în functie de tehnicã, linie si trick-uri.
Monika BACIU