Administratia Judeteanã a Finantelor Publice Hunedoara solicitã instantei de la Petrosani conexarea celor douã dosare de executare silitã ale fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi.
Dosarul în care ANAF are calitatea de petent a fost înregistrat pe rolul Judecãtoriei Petrosani în data de 11 decembrie 2017, iar intimat este Biroul Executorului Judecãtoresc Cretu Ionascu. Cererea celor de la ANAF vine în urma contestatiei la executare depusã în instantã de Monica Iacob Ridzi.  Fostul ministru al Tineretului si Sportului a depus contestatia la executare, iar dosarul a fost înregistrat în data de 24 octombrie 2017. Monica Iacob Ridzi este executatã de douã ori, o datã de Biroul Executorului Judecãtoresc Cretu Ionascu si o datã de ANAF.
Dosarul în care Monica Iacob Ridzi a contestat executarea silitã a fost amânat pentru luna aprilie, timp în care pãrtile trebuie sã depunã mai multe documente.
“S-a dat un nou termen si s-au solicitat copii dupã cele douã dosare executionale, cel de la ANAF si cel de la executorul judecãtoresc. Pe rolul instantei de la Petrosani este un dosar prin care ANAF, în calitate de petent, cheamã în juedcatã Biroul Executorului Judecãtoresc Cretu, în calitate de intimat, pentru conexarea celor douã executãri silite. Adicã ANAF sã preia executarea de la executorul judecãtoresc. Ca urmare a actiunii noastre, cei de la ANAF au înteles cã nu pot fi douã executãri silite diferite”, a declarat Claudiu Cornea, avocatul Monicãi Iacob Ridzi.
Noul dosar în care ANAF solicitã conexarea celor douã dosare executionale are termen de judecatã data de 22 februarie. “În ceea ce priveste existenta celor douã executãri silite, se dovedeste acum cã clienta mea a avut dreptate atunci când a invocat ca temei al contestatiei la executare acest aspect. Însã, chiar dacã instanta va dispune conexarea, ne vom sustine contestatia la executare prin prisma celorlalte motivele invocate”,  a mai spus avocatul Claudiu Cornea.
Sumele recuperate de executorul judecãtoresc sunt virate în contul ministerului, iar sumele executate de ANAF intrã la bugetul de stat. Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sportului, este  executatã silit de douã ori. Pe aceeasi sumã, si anume 2.736.933,28 lei. O datã, executarea se face în baza Codului de Procedurã Civilã prin executor judecãtoresc, iar a doua executare se realizeazã pe  baza Codului de Procedurã Fiscalã prin ANAF.  Fostul ministru s-a adresat instantei si contestã decizia de executare silitã. ANAF prin Directia Generalã Regionalã a Finantelor Publice Timisoara A.J.F.P.Hunedoara – Serviciul Fiscal Municipal Petrosani si Ministerul Tineretului si Sportului sunt pârâtii în dosarul înregistrat la Petrosani.
Monika BACIU