Doi copii sunt cercetati alãturi de alti doi tineri pentru comiterea mai multor tâlhãrii. Victimele erau din municipiul Vulcan, iar suspectii operau ziua în amiaza mare. Unul dintre suspecti este ”specializat” în tâlhãrii si a mai fost închis. Totusi, judecãtorii au decis sã nu-l aresteze preventiv.
Cei patru au fost prinsi în urma unei actiuni derulatã de politistii Biroului de Investigatii Criminale Vulcan, anchetatorii suspectându-i de trei tâlhãrii.
Din grupare fãceau parte doi minori în vârstã de 14 si 16 ani si doi tineri de 19 si 26 de ani, toti din Vulcan. ”În urma cercetãrilor, politistii au stabilit cã cei în cauzã actionau pe timp de zi, pe raza municipiului Vulcan, alegându-si potentialele victime din rândul persoanelor în vârstã, mai vulnerabile, pe care le urmãreau si le deposedau de bunurile pe care le transportau (posete, genti), dupã care pãrãseau în fugã locul faptei. Prejudiciul total estimativ cauzat prin activitatea infractionalã a celor patru se ridicã la 3.000 lei”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Cei doi suspecti majori au fost retinuti pentru 24 de ore, însã doar unul a ajuns la instantã pentru mandat. Acesta, Argyo Wilmus, nu va sta dupã gratii ci în arest la domiciliu au decis magistratii. Argyo Wilmus are la activ mai multe infractiuni pentru tâlhãrie. Tânãrul a primit trei ani de închisoare cu executare dupã ultima infractiune, când a urmãrit o pensionarã care si scoatea banii de la un bancomat si a jefuit-o. Totodatã, mai primise douã condamnãri anterioare dar fãrã a ajunge în închisoare, iar pe perioada de încercare a comis si alte tâlhãrii. Pentru cã la vremea respectivã era minor, magistratii Judecãtoriei Petrosani l-au condamnat la mãsura educativã a internãrii într-un centru de detentie pentru tâlhãria comisã asupra pensionarei.
Maximilian Gânju