Agentia Judeteanã de Ocupare si Formare Profesionalã din Hunedoara începe, de luna viitoare, noi cursuri de calificare. Sunt primele la care au acces somerii, în anul 2018 si au fost selectate, în functie de ceea ce au cerut oamenii ce cautã acum un job.
„Noi am demarat cursurile în 2018, în functie de cererile pe care le-au depus somerii anul trecut. Cele mai multe cereri pentru cursuri le-am avut în meseria de bucãtar si de inspector resurse umane si acestea sunt primele cursuri pe care noi le demarãm. Continuãm totusi, preluarea cererilor si consilierea somerilor, ca sã putem demara si cursuri mai utile pentru piata muncii si sã tinem cont si de solicitãrile angajatorilor”, a spus Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.
La Orãstie se fac cursuri pentru somerii care vor fi calificati în meseria de confectioner în tâmplãria de aluminiu si mase plastice, la Hateg de fierar betonist, în Hunedoara, de sudori, ori lucrãtori în comert, iar la Deva de zidari, pietruitori, sau tencuitori.
Totusi, cei de la agentiile locale spun cã acum se cautã si alte meserii. „Dacã studiezi oferta locurilor de muncã, angajatorii cer oameni calificati în comert si servicii. Eu sper sã fie si solicitãri si în meserii mai aplicate, pentru cã vrem sã oferim si cursuri de tâmplãrie, pentru cã sunt angajatori ce au nevoie de tâmplari. Putem face cursuri si de lãcãtusi, ori electricieni”, a mai adãugat sefa ALOFM Petrosani. Cursurile  încep la 1 martie si somerii vor fi calificati gratuit în meseriile de inspectori resurse umane si bucãtari, la Petrosani, dar pe viitor sunt asteptate si alte propuneri.În acest moment, în Valea Jiului sunt aproximativ 1.500 de someri indemnizati si foarte multi care nici mãcar nu mai au calitatea de somer. Oferta pentru locurile vacante din Hunedoara o puteti gãsi aici  https://www.facebook.com/ajofm.hunedoara.3/posts/176023016506884
Diana Mitrache