Nu mai putin de nouã copii au fost urmãriti si tâlhãriti de membrii unei grupãri care opera în municipiul Hunedoara. Suspectii jefuiau si bãrbati în toatã firea, însã doar pe cei care erau bãuti bine.
Patru indivizi formau o grupare care se ocupa cu tâlhãrii, tintele lor fiind în special liceeni. Suspectii, Denis Florin Roman, Adrian Florin Ionascu si Marius Voina Manolea si Robert Andrei Sofron au fost trimisi în judecatã pentru tâlhãrie calificatã iar dosarul se aflã pe rolul Judecãtoriei Hunedoara.
Trei dintre membrii grupãrii au fost ridicati de politisti în urma unei actiuni în fortã derulatã în Hunedoara, iar al patrulea a fost capturat tocmai în Maramures. ”Potrivit probatoriului, faptele ar fi fost comise în cursul lunilor noiembrie si decembrie 2017, pe raza municipiului Hunedoara, atât pe timp de noapte cât si pe timp de zi. Politistii au stabilit cã cei patru tineri, purtând glugi trase pe cap si având fetele acoperite cu esarfe, au acostat mai multe persoane pe care, prin exercitarea de violente, le-au deposedat de bunuri de valoare, în special telefoane mobile si bani. Victimele nu erau alese la întâmplare: acestea erau urmãrite si proveneau din rândul minorilor, în special elevi cu vârste cuprinse între 8 si 15 ani, care erau preluati în momentul în care ieseau de la scoalã si din rândul persoanelor ce obisnuiesc sã consume cantitãti mari de alcool. Cei patru îsi atacau victimele din spate, dupã ce le fortau sã meargã în locuri izolate le deposedau de bunuri si bani. Astfel, au fost sustrase 8 telefoane mobile cu o valoare totalã de aproximativ 8.000 lei (prejudiciu recuperat partial) si 750 de euro (sumã  recuperatã integral)”, declar Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvântal IPJ Hunedoara. Anchetatorii suspectau cã gruparea criminalã a comis si alte fapte de acest gen.
Maximilian Gânju