Vrea sã fie lider al minerilor, dar nu i-a vrut pânã acum pe mineri

În 2012, când toti minerii protestau pentru o viatã mai bunã, actualul candidat la functia de presedinte al Sindicatului Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, era împotriva minerilor.
Ioan Calotã nu a lãsat niciun sindicalist de al lui sã li se alãture minerilor si poate cã asta a contat în ochii guvernantilor care vedeau putini oameni strânsi în curtea CEH. Nici în sindicatul lor nu este decât de la finele anului trecut si, în maxim 3 luni, vrea sã îi convingã pe ortaci cã meritã sã fie votat. Darius Câmpean, actualul lider al minerilor si principalul favorit în aceastã cursã, care a dorit chiar legitimitatea acestor noi alegeri, spune cã nu le cere minerilor decât sã vinã la vot si sã voteze cu cel care îi poate reprezenta cel mai bine.
„Contracandidatul meu era afiliat la Sindicatul Energetica, cel care milita pentru închiderea tuturor minelor  si cerea functionarea celor douã termocentrale cu cãrbuni din import. Când am preluat Sindicatul Muntele, era deja stabilit ca mina Lupeni sã fie opritã în septembrie 2017 si pânã la finele anului 2019 sã fie închisã total. Acum, pot spune cã va da productie pânã în 31 decembrie 2018 si eu am cerut chiar prelungirea activitãtii peste acest termen pentru Lonea si Lupeni. Voi lupta pentru asta si asta fac si acum la Bucuresti.
Este posibil, fiindcã Regulamentul 787 se referã la accesarea ajutorului de stat pânã în 2018 pentru activitatea de productie si toate celelalte state europene, precum Polonia sau Spania vor cere si ele prelungirea activitãtii extractive dupã 2018. Mentionez chiar cã ele vor putea sã functioneze INTEGRAL cu productie, nu pe bucãti, cum spune gresit cel care acum îsi face campanie electoralã agresivã”, a spus Darius Câmpean, actualul presedinte al Sindicatului Muntele si favoritul în cursa electoralã de la acest sindicat.
Chiar miercuri, Darius Câmpean s-a aflat la Ministerul Energiei sã cearã sustinerea activitãtii pentru minele Vulcan si Livezeni, prin finantarea investitiilor necesare aici, dar si pentru ca guvernantii sã recunoascã acum costurile de productie prin SIEG.
„Mã implic direct si oamenii trebuie sã aibã acum încredere”, a spus Câmpean. I s-a reprosat cã ar fi pensionabil si Darius Câmpean spune cã este un familist convins, care are doar 44 de ani si sustine cã nicio lege din România nu prevede cã la aceastã vârstã ar trebui sã iasã la pensie.

Mai mult, i s-ar fi reprosat cã s-a afiliat la Federatia Mine Energie, însã, Darius Câmpean a fost presedinte executiv al acestei formatiuni sindicale, iar cu Confederatia Meridian a încheiat un protocol, care, de-a lungul timpului, s-a dovedit eficient, mai ales cã  Ion Popescu, presedintele Confederatiei Meridian este singurul care a militat pentru salvarea activitãtii, atât la huilã, cât si la uraniu.
Darius Cîmpean a decis sã spunã toate acestea, pentru cã nu întelege campania agresivã a contracandidatului sãu, un sindicalist venit de la EPCVJ, sindicat pe care l-a distrus, înainte sã adere la Muntele acum 3 luni.
„El s-a afiliat la Sindicatul Energetica – cel care sustine în continuare închiderea tuturor minelor  si functionarea termocentralelor pe cãrbune de import” , a mai spus Darius Câmpean.
În data de 21 februarie, minerii îsi aleg noul lider, iar pentru funcsia de presedinte, bãtãlia se dã între favoritul la sefia sindicatului Darius Câmpean si Ioan Calotã, care a ales o campanie agresivã, în defavoarea lui.
Diana Mitrache

7 thoughts on “Vrea sã fie lider al minerilor, dar nu i-a vrut pânã acum pe mineri

 • 14 februarie 2018 at 20:42
  Permalink

  Care va castiga trebuie sa insiste cu investitiile promise anul trecut de guvernul PSD – ALDE la EM Livezeni si EM Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului .

  Reply
 • 14 februarie 2018 at 23:28
  Permalink

  Mai date-n spanac cu investitiile matii cu tot, bah, nebunu dracului !!!

  Reply
 • 14 februarie 2018 at 23:31
  Permalink

  Iar tu Dariuse, cind ajungi la 200 de kile sa te pensionezi taty, ca relaxarea te va ingrasa inapoi pina la 245 de kile…

  Reply
 • 15 februarie 2018 at 07:02
  Permalink

  este o persoana care are invidie pe mineri si nu numai pentru ca a fost dat afara de la MINA fiind lenes , alcoolist , … Rog redactia Cronica Vaii jiului sa-l blocheze pentru ca nu scrie comentarii referitor la articol ci critica si jicneste persoane !

  Reply
 • 15 februarie 2018 at 07:52
  Permalink

  gargara ieftina nevestele lor unde lucreaza toate au un post caldut sau au fost angajate gen vezure paduraru. ciobotaru niste jegosi

  Reply
 • 15 februarie 2018 at 13:31
  Permalink

  la Calota ii lipseste un testicol, iar dupa alegeri il va pierde si pe al doilea si devine impotent

  Reply
 • 15 februarie 2018 at 16:58
  Permalink

  solicitam doamnei doctor Butariu sa acorde un consult medical de urgenta omului fara testicol, pentru ca acesta are si alte probleme de sanatate care sunt incompatibile cu formularea apt subteran

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *