Marius Fodoran a practicat schi de performantã. A fost în multe statiuni montane ale Europeni, iar de acolo a venit cu un bagaj de informatii. S-a inspirat de la francezi, iar încet-încet vrea sã aducã si în Straja investitii care sã dezvolte statiunea.
“Covorul rulant a costat 58.000 de euro, fãrã TVA. Covorul rulant deserveste pârtia de începãtori Baloo din statiunea Straja care este o pârtie privatã a Scolii de Schi si Snowboard Straja. Aceastã bandã va servi taberelor Straja pe care noi le organizãm în fiecare sãptãmânã si la Scoala de Schi si Snowboard Straja toti clientii vor beneficia de aceastã bandã. Toti vor beneficia în mod gratuit. Pentru cei care nu sunt la Scoala de Schi si Snowboard sau Tabere le putem pune la dispozite banda, doar dacã existã cereri din partea unor grupuri organizate”, a declarat Marius Fodoran, investitorul din Straja si detinãtorul Taberelor Straja si a Scolii de Schi si Snowboard Straja.
Inspiratia tânãrului pasionat de ski a venit dupã ce a încercat pârtiile din întreaga Europã, ca schior de performantã. Marius Fodoran îsi doreste sã dezvolte si în Straja un parc de începãtori dupã modelul francez.
“Este un baby-schi, este un covor rulant modern, ultimul model din lume. Tinând cont cã eu am fãcut schi de performantã si m-am plimbat pe toate pârtiile din Europa, am vãzut, în primul rând la francezi aceste covoare rulante si dupã modelul lor am construit un parc de începãtori. Avem o pârtie platã, care se numeste Bambi si este situatã în apropierea ursului Baloo, al doilea parc de începãtori este pârtia Baloo si este dupã modelul francez. La ei se numeste „Marmotons”. Dupã modelul francez, ne dorim ca la final sã avem un parc de începãtori la cel mai înalt nivel”, a mai spus sursa citatã.
Dacã în multe statiuni din tarã astfel de covoare rulante sunt achizitionate de primãrii, cea din Straja este o investitie 100% privatã.
Noi competitii la sfârsit de sãptãmânã
Statiunea montanã Straja se animeazã, din nou, la finalul acestei sãptãmâni. Atât sâmbãtã, cât si duminicã, vor fi organizate competitii sportive pentru iubitorii sportului alb. Sâmbãtã va avea loc Cupa Baloo la schi, iar duminicã va avea loc Cupa Straja.

“În parteneriat cu Primãria Lupeni organizez, la sfârsitul acestei sãptãmâni, Cupa Straja. Duminicã va avea loc competitia si îi asteptãm cu drag pe toti cei care vor sã vinã la munte”, a declarat Marius Fodoran.  An de an, competitiile sportive din statiunea montanã Straja atrag mii de iubitori ai sporturilor de iarnã.
Monika BACIU