Polgar Levente, ultramaratonistul participant la 6633 Arctic Ultra, consideratã cea mai durã competitie din lume, Andrei Preda, unul dintre cei mai buni alergãtori montani din tarã ori tânãrul din Valea Jiului, Leonard Mitricã, un sportiv în ascensiune, sunt doar câteva nume ce se regãsesc pe grila de start a competitiei nocturne organizatã de reputatul sportiv Avram Iancu.
Parângul Night Challenge, competitia de alergare montanã si schi fond derulatã la lumina fãcliilor are loc în acest week-end. Circa 120 de concurenti se vor alinia la startul de la baza Statiunii Parâng, atât la sectiunea de alergare cât si la cea de schi fond, iar printre ei sunt si nume importante, sportivi care si-au lãsat amprenta în acest sport.
”Parângul Night Challenge a ajuns o competitie nationalã si avem printre participanti sportivi renumiti. Polgar Levente este unul dintre concurentii redutabili. Andrei Preda, detinãtorul recordului de turã la Parângul Night Challenge ori Leonard Mitricã, un tânãr aflat în ascensiune si un sportiv care promite multe pe viitor, sunt doar câtiva dintre sportivii care se bat pentru trofeu”, ne-a declarat polisportivul Avram Iancu, organizatorul Parângul Night Challenge.
Prilej de a arãta frumusetea Parângului
Pe lângã concurentii care vor urca în statiune vor fi si foarte multi suporteri ai acestora ori turisti. La editia din acest an toatã lumea poate lua parte la festivitatea de premiere si petrecerea de dupã.
”Este un bun prilej de a promova Parângul cu aceastã competitie. În premierã vom face o petrecere la care poate participa oricine doreste, unde vor avea posibilitatea sã stea de vorbã, sã socializeze cu concurentii si sã afle povestile lor”, mai spune Avram Iancu.  Competitia extremã se deruleazã sâmbãtã, pe timp de noapte, la lumina fãcliilor si a lanternelor, iar acest lucru o face si mai spectaculoasã atât pentru participanti cât si pentru suporteri.
Maximilian Gânju