Magistratii au dispus începerea judecãtii în cazul adolescentei care ar fi fost sechestratã si obligatã de doi petrosãneni sã întretinã relatii sexuale pe bani.
Dosarul înregistrat pe rolul Judecãtoriei Petrosani a fost retrimis procurorilor pentru a-si preciza punctul de vedere, respectiv dacã-i trimit în judecatã pe suspecti în baza probelor rãmase la dosar sau vor opta pentru refacerea lui.
Initial, judecãtorii au respins 15 declaratii ale martorilor din dosar. Instanta a decis acum începerea judecãtii, iar cei doi suspecti, Bãlãcicã Stefan si Butoeru Marius, sunt acuzati de proxentism. Decizia poate fi atacatã de victimã, inculpati cât si de procurori.
Cei doi suspecti sunt acuzati cã ar fi obligat o adolescentã sã se prostitueze.  Anchetatorii au sustinut cã tinerii, unul din Petrosani si celãlalt din Petrila, au racolat o minorã în vârstã de 17 ani, din Cugir, pe care au determinat-o prin acte de constrângere, sã întretinã relatii sexuale cu diferiti bãrbati.  Sumele de bani obtinute de pe urma adolescentei erau luate de cei doi inculpati. Minora primea între 100-200 de lei pentru partidele de sex. Anchetatorii au mai spus cã suspectii erau cei care îi gãseau clienti si-I asigurau cazarea în unitãti hoteliere din Petrosani.
Maximilian Gânju
Nota redactiei: Dintr-o regretabila greseala, initial,in text a aparut numele Balacica Marius Augustin in loc de Balacica Stefan. Am facut modificarea care se impunea si ii cerem scuze lui Balacica Marius Augustin cat si familiei.