Modalitatea de gestionare a fondurilor Asociatiei de Ocrotire a Animalelor fãrã Stãpân este un subiect fierbinte. Consilierii locali de la Petrosani vor sã afle cum sunt cheltuiti banii de cãtre asociatie.
Lipsa unui raport de activitate îi nemultumeste pe alesii de la Petrosani.
“Asa cum am mai spus, din cei care ne solicitã sã le aprobãm aceste virãri de sume, nu ne prezintã niciunul dintre ei o situatie contabilã. Am aflat din putinele date atasate la proiectul de hotãrâre cã a fost o sedintã a Adunãrii Generale si trebuiau sã fie prezenti 52 de membri.
Nu stim câti au fost prezenti la prima, iar a douã zi se prezintã 12 membri care hotãrãsc în numele celor care i-au delegat. Si ca sã vedeti inadvertenta pe care vreau sã o semnalez: Deva este împotriva acestui proiect de hotãrâre. Vreau sã întreb: Noi am fost prezenti la aceste sedinte?”, a spus consilierul local Mihai Barbu.
Reprezentantii administratiei locale au solicitat Asociatiei un astfel de raport. În plus fãrã un astfel de document nici cotizatia nu va fi viratã.
“Am fãcut o adresã în acest sens. Nici anul trecut nu am virat si nici anul acesta nu voi face acest lucru pânã nu voi primi un raport de activitate. (…) Dacã amânati acest proiect de hotãrâre, eu nu mai pot plãti decât din luna în care aprobati proiectul, iar luna ianuarie nu o mai pot lua în considerare.  Eu oricum nu le virez bani pânã nu am acel raport de activitate”,  a spus Emilia Popã, director Directia Economicã din cadrul Primãriei municipiului Petrosani.
Valeriu Butulescu, consilier local, s-a pozitionat de partea maidanezilor.
“Eu în asemenea situatii am fost de partea animalelor. Poate gresesc dar nu ar trebui sã generalizãm acest lucru. Cred cã ar trebui sã mergem un pic si pe încredere. Suntem cotati în Europa oarecum codasi în ceea ce priveste protectia animalelor. Punctul meu de vedere este acesta, pentru cã asa cum spuneti ,,amânãm”, creãm si unele disfunctionalitãti. Lãsãm animalele fãrã sprijinul necesar o lunã de zile”, a spus Valeriu Butulescu.
Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã „Serviciul Judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân” a fost înfiintatã în anul 2012. Mai multe localitãti din judetul Hunedoara fac parte din asociatie.
Monika BACIU