Cresteri de preturi pentru transportul in comun. ZMK Petrosani, societatea care efectueaza curse regulate de transport in comun in municipiul Petrosani a solicitat consilierilor locali majorarea preturilor pentru biletele de calatorie. Solicitarea are la baza cresterea preturilor combustibililor.

 

“Datorita majorarilor semnificative ale pretului la resursele energetic survenite in ultimii trei ani, suntem nevoiti a va adduce la cunostinta intentia noastra de a modifica tarifele la transportul local de eprsoane cu incepere la 01.09.2012”, se arata in solicitarea depusa de reprezentantii societatii de transport la Primaria municipiului Petrosani.

Consilierii locali de la Petrosani au aprobat solicitarea societatii de transport. Astfel, preturile la un bilet de calatorie vor creste cu 50 de bani. Cei care utilizeaza mijloacele de transport in comun nu vor mai plati un leu pentru un bilet, ci 1,50 de lei. Cresterea de pret a fost majorata cu 43 de procente. Exista insa si persoane care vor face exceptie de la aceasta majorare. In cazul de fata sunt inclusi elevii si studentii la zi, care pe perioada cursurilor vor plati doar un leu pentru o calatorie cu maxi taxi.

Cresteri semnificative de preturi

Societatea care efectueaza transportul in comun din municipiul Petrosani a castigat licitatia pentru acest serviciu in urma cu trei ani. De atunci si pana in prezent preturile au fost mentinute la valoarea de un leu. Cei de la societatea de transport au expus clar motivele pentru care s-a cerut majorarea biletelor. Astfel, in 2009 la momentul castigarii licitatiei, pretul carburantului era de 3,95 de lei pentru un litru, iar in luna iunie a acestui an acesta a atins suma de 5,95 de lei, valoare care este in continua crestere. In urma cu trei ani anvelopele erau evaluate la suma de 253 de lei pentru o bucata, iar acum 420 de lei pentru o bucata. In plus, totul se leaga si de cursul valutar. Un euro era cotat in 2009 la 3,71 de lei, iar in luna iunie a acestui an un euro valora 4,46 de lei. Toate aceste modificari ale preturilor au dus la scumpirea biletului de calatorie cu maxi taxi in Petrosani.

 Raul IRINOVICI