Comisia de anchetã a ANRE prezintã concluziile

Comisia de anchetã a ANRE îsi prezintã concluziile. Întâlnirea va avea loc în cursul zilei de astãzi. Comisia a fost înfiintatã anul trecut si a avut rolul de a stabili care au fost cauzele care au dus la cresterea pretului energiei electrice.
“Membrii comisiei îsi vor prezenta concluziile în urma audierilor si a materialelor primite si vor avea loc dezbateri în vederea întocmirii raportului final al Comisiei”, aratã informarea. Si oficialii Complexului Energetic Hunedoara au fost invitati la audierile din cadrul Comisiei. La momentul respectiv, cei de la CEH au declarat cã au vândut energie la preturi maxime.
„Au fost momente când am vândut pe piata de echilibrare si am fost solicitati de DEN. Au fost preturi si de 600 de lei în unele zile, cam acesta a fost pretul maxim, de 700 lei, pe piata de echilibrare. Am vândut întotdeauna pe PZU la pretul de închidere a pietei o cantitate minimã astfel încât sã asigurãm energia termicã în Petrosani si Deva, iar în rest am rãspuns solicitãrii Dispecerului National, am functionat cu douã grupuri la Mintia si cu grupul de la Paroseni, pe perioade de circa o sãptãmânã – o sãptãmânã jumãtate, în luna ianuarie. Apoi am mers cu un singur cazan pentru refacerea stocurilor, am încercat sã nu rãmânem fãrã combustibil. Din august am vândut cu un pret de 350-400 lei, pe piata de echilibrare, pe perioade scurte, de câteva zile. Am pornit cel de-al doilea cazan de la grupul care functiona”, a spus la audieri, Isai Mihai – sef serviciu ofertare CEH.
De altfel si sindicalistii de la Complexul Energetic Hunedoara au fost în fata comisiei pentru a oferi lãmuriri.
“În ultimul an, piata de energie a arãtat cã producãtorii pe bazã de cãrbune, lignit si huilã, au asigurat în perioadele de crizã posibilitatea functionãrii sistemului energetic national. Trebuie sã fim atenti la ceea se doreste cu aceste complexe energetice, atât Oltenia, cât si Hunedoara, pentru cã ele produc o energie mai scumpã, dar este o energie sigurã de care putem beneficia toti în orice moment. În ultimul an, aceastã energie a dat sigurantã sistemului”,  a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele, în fata Comisiei de anchetã a ANRE.
Monika BACIU

One thought on “Comisia de anchetã a ANRE prezintã concluziile

  • 13 februarie 2018 at 19:52
    Permalink

    Domnule presedinte Darius Campean s-ar reduce la minim costurile de productie la Complexul Energetic Hunedoara daca s-ar face investitiile promise anul trecut de guvernul PSD – ALDE la EM Livezeni si EM Vulcan .

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *