Investitiile din Straja îsi pun amprenta asupra statiunii. Statiunea montanã din vestul Vãii Jiului a devenit tot mai atractivã pe turistii care cautã cadrul perfect pentru practicarea sporturilor de iarnã, într-un ambient fãrã prea multã aglomeratie.
Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni spune cã investitiile realizate de administratia localã, dar si de investitorii privati din statiune au fãcut ca numãrul turistilor sã creascã.
“Am fãcut o investitie foarte mare în statiunea Straja. Acum beneficiem de investitia care a fost fãcutã. Dacã nu aveam acel lac de acumulare de 75.000 mc, Straja nu mai avea niciun turist, pentru cã zãpadã nu prea mai este. Si dacã nu fãceam zãpada artificialã nu aveam nici de Revelion, turisti. Dacã nu fãceam telegondola, dacã nu aveam pârtiile, Straja nu era la nivelul actual. Turistii nu vin la munte ca sã îl vadã pe primar sau pe cineva de acolo. Turistii vin ca sã schieze”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Straja se transformã într-o statiune all-season. În ultimii ani, statiunea montanã din vestul Vãii Jiului a devenit un punct de atractie si pe perioada sezonului cald.
“Pe timp de varã tinem foarte mult la faptul cã vom moderniza zeci de kilometri de trasee de biciclete. Sunt convins cã vor veni foarte multi iubitori ai acestui sport. Avem cam toate weekendurile de varã ocupate cu diferite actiuni”,  a mai spus sursa citatã. Investitiile în statiunea montanã Straja vor continua. Autoritãtile locale, dar si investitorii privati din munte cautã solutii pentru a face zona atractivã pentru turisti.
Monika BACIU