Edilii vor, ca în urmãtorii ani, sã reducã numãrul persoanelor care beneficiazã de ajutor social. Este una din prioritãtile autoritãtilor locale din Vulcan, care vor sã atragã investitori în zonã.
“Noi dorim sã reducem partea socialã. Sperãm sã aducem firme sã angajeze  persoanele sã nu mai fie nevoite sã stea la ajutorul social”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. Existã terenuri, dar si clãdiri care pot fi puse la dispozitia investitorilor care doresc sã vinã si sã dezvolte afaceri în Vulcan. Trebuie îndeplinite însã anumite proceduri legale pentru ca terenurile si clãdirile sã poatã fi puse la dispozitia investitorilor.
“Avem douã firme care doresc sã vinã sã dezvolte în municipiul Vulcan. Trebuie sã le asigurãm doar spatii. Am avut o discutie cu contabila pe aceastã temã, sã facem întabulãrile la anumite constructii sã le putem ceda anumitor firme mici pentru dezvoltare. În al doilea rând, pe raza municipiului Vulcan trece conducta transnationalã la care vor putea fi angajati multi dintre cei care lucreazã la social”,  a mai spus sursa citatã. Lipsa locurilor de muncã este o problemã acutã a Vãii Jiului.  Autoritãtile locale cautã sã atragã  investitori, însã numãrul celor care vin din afara zonei este redus.  De cealaltã parte, investitorii existenti se plâng de faptul cã nu gãsesc personal  calificat.
Monika BACIU