Politistii hunedoreni i-au retinut pe cei doi suspecti de braconaj si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Indivizii au fost dusi în arestul IPJ Hunedoara si vor ajunge în fata magistratilor pentru emiterea mandatelor de arestare preventivã. Indivizii ar fi braconat ilegal timp de aproape trei ani de zile pe raza judetului Hunedoara.
De la cei doi suspecti, politistii au ridicat peste 50 de trofee de vânãtoare, dar si arme si munitie. Actiunea politistilor face parte dintr-un dosar de cercetare penalã vizând comiterea unor infractiuni de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, braconaj cinegetic si uz de armã letalã fãrã drept.
”În data de 07.02.2017, politistii Serviciilor Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara si I.P.J. Timis, cu sprijinul politistilor Serviciului Investigatii Criminale si ai luptãtorilor Serviciul de Actiuni Speciale Hunedoara, au efectuat mai multe activitãti investigative si preventive, în cadrul unui dosar de cercetare penalã vizând comiterea unor infractiuni de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, braconaj cinegetic si uz de armã letalã fãrã drept.
Activitãtile investigative s-au concretizat în efectuarea a unor perchezitii domiciliare, la locuintele a doi bãrbati, în vârstã de 23 si 42 de ani, din judetul Timis, în urma cãrora.
Politistii au ridicat, de la locuinta tânãrului de 23 de ani, trei trofee de cerb carpatin cu craniu, 50 de trofee de cãprior cu craniu, 4 trofee de mistret, precum si 410 articole pirotehnice tip petardã din categoria F3, detinute fãrã drept.
De asemenea, de la locuinta aceleiasi persoane au fost ridicate douã arme de vânãtoare cu tevi lise, douã arme de vânãtoare cu glont si 15 cartuse de vânãtoare cu alice, care apartin unor bãrbati în vârstã de 28 si, respectiv, de 48 de ani, membri vânãtori si posesori de permise de armã”, declara Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Armele si munitia aferentã au fost ridicate în vederea expertizãrii, existând suspiciuni cã au fost folosite la comiterea unor infractiuni de braconaj cinegetic si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Din cercetãrile efectuate, politistii cã stabilit cã cei doi bãrbati vizati de perchezitiile domiciliare nu detin permis de armã si au folosit armele ridicate, în perioada anilor 2015 – 2018, la comiterea unor fapte de braconaj cinegetic pe raza fondului de vânãtoare Lãpugiu, din judetul Hunedoara.
Maximilian GÂNJU