Lantul slãbiciunilor / CEH si CFR Marfã, douã companii falimentare

Companiile de stat reflectã imaginea administratorului. Si anume, cea a statului. Complexul Energetic Hunedoara si CFR Marfã sunt douã companii, ambele apartinând statului român, ambele cu probleme financiare, ambele la limita falimentului.
CFR Marfã amenintã Complexul Energetic Hunedoara cã nu mai preia cãrbunele de la unitãtile miniere pentru a-l transporta la termocentrale. CEH se aflã în situatia în care poate opri productia la minele din Valea Jiului.
CFR Marfã are de recuperat sume importante de bani de la Complexul Energetic Hunedoara. Chiar si asa, CFR Marfã si-a adjudecat anul trecut încã un contract major la CEH. La acel moment, cei de la CFR sustineau cã licitatia a avut ca obiect “atribuirea contractelor de transport cãrbune energetic pe calea feratã între punctele de expeditie ale furnizorilor si statia CFR Mintia, respectiv antestatia Triaj si a serviciilor de transport cãrbune brut de la statiile CFR Paroseni, Livezeni si Lupeni la Haltã Vulcan, respectiv a serviciilor de manevrã feroviarã pe liniile ferate industriale proprietate SCEH SA Petrosani”. Potrivit comunicatului CFR Marfã, contractele de transport vor fi încheiate pe o perioadã de doi ani, iar cantitatea transportatã va fi de 2,4 milioane de tone de cãrbune, respectiv 1,1 milioane tone pentru servicii de manevrã.
În vara anului trecut, instantã a obligat CEH sã plãteascã transportatorului de marfã CFR suma de 1.963.799,07 lei, bani care reprezintã datoria înregistratã doar de Mintia la plata transportului. CFR Marfã, a obtinut douã ordonante împotriva Complexului Energetic Hunedoara, care are de plãtit peste 6,5 milioane de lei cãtre societatea care a transportat huila pe calea feratã.
Monika BACIU

Un comentariu la „Lantul slãbiciunilor / CEH si CFR Marfã, douã companii falimentare

  • 12 februarie 2018 la 19:53
    Permalink

    Daca s-ar face investitiile promise de guvernul PSD – ALDE la EM Livezeni si EM Vulcan atunci ar deveni rentabila CEH !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.