ApaServ porneste lucrãrile pentru care a semnat Rovana Plumb

Rovana Plumb a semnat la Petrosani pentru ca firma de distributie a apei din zonã sã primeascã nu mai putin de 90 de milioane de euro pentru implementarea unui amplu proiect ce va îmbunãtãti sistemul de aductiune a apei si canalizarea în mai multe orase ale Vãii Jiului.
Acum, Apa Serv este în faza în care a scos la licitatie o parte dintre lucrãri. „Avem 6 contracte aflate în procedurã de licitatie. Primul este supervizarea, cã fãrã acesta nu putem lucra si sunt în diverse stadii de evaluare”, a spus Monica Tarcea, sef Departament Dezvoltare din cadrul Apa Serv Valea Jiului.
Proiectul este cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructurã Mare 2014-2020 si 85% din valoarea contractului reprezintã fonduri europene nerambursabile; 13% fiind bani alocati de la Bugetul de stat, iar 2% reprezintã contributiile locale ale Consiliilor Locale si Consiliul Judetean Hunedoara.
La Lupeni vor fi reabilitati nu mai putin de 17 km de retea, iar la Uricani alti 7 km, plus  alti 8 km ce vizeazã extinderea retelelor apã la Câmpu lui Neag . Lucãrile, însã, vizeazã si zone din toate celelalte orase ale Vãii Jiului.
„Acum în procedurã avem Petrosaniul, Uricaniul, Lupeniul. Statiile de tratare si avem în derulare un contract pentru furnizarea de utilaje”, a adãugat sefa Departamentului de Dezvoltare.  Proiectul privind ”Modernizarea infrastructurii de apã si apã uzatã în judetul Hunedoara (Valea Jiului) -2014-2020”, prevede realizarea unor investitii majore care vor îmbunãtãti confortul  populatiei:
– Reabilitare aductiuni – 29,2 km (din care aductiune Câmpu lui Neag – 4,2 km);
– Reabilitare retele apã – 69,6 km (Petrosani-18,4 km, Petrila-9,2 km, Aninoasa-1,9 km, Vulcan-16,0 km, Lupeni-17,1 km, Uricani-7,0 km)
– Extindere retele apã Câmpu lui Neag – 8 km;
– Reabilitare canalizare – 47,3 km (Petrosani-11 km, Petrila-7,4 km, Aninoasa-2,5 km, Vulcan-7,2 km, Lupeni-12,8 km, Uricani-6,4 km);
– Reabilitare 1 captare apã Izvorul ;
– Reabilitare 2 statii tratare (Taia si Zãnoaga);
– Statii de pompare – 6 bucãti (2-Petrosani, 2-Lupeni, 2-Uricani);
– sistem centralizat SCADA, inclusiv bransamente electrice
– achizitia de utilaje si echipamente pentru interventii în sistemele de apã si apa uzatã.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *