Drumul spre Herculane, presãrat cu promisiuni desarte

Era nevoie de 30.000 de semnãturi. Au semnat chiar mai multi locuitori din Valea Jiului si mobilizarea autoritãtilor locale a fost exemplarã. Totusi, Guvernul Tudose nu a alocat bani si nici nu mai existã.
Nimeni nu a mai suflat o vorbã despre asta si întreaga tevaturã pare acum în zadar. Asta, dupã ce oamenilor de aici li s-a promis cã, odatã ce le va fi vãzutã si vointa, sigur Guvernul va aloca bani.
S-a vorbit chiar despre surprize nebãnuite, însã Drumul dintre Câmpu lui Neag si Herculane rãmâne asa cum l-au lãsat toate guvernele de pânã acum: neterminat.
Niciun om politic nu mai vrea sã discute acum despre acest proiect pentru drum si construirea lui, chiar dacã ar fi importantã pentru Valea Jiului, nu are nicio sansã.
În luna noiembrie a anului trecut a demarat actiunea de strângere de semnãturi, dupã ce a mai fost o sesiune acum câtiva ani, însã, la Bucuresti ecourile au rãmas surde.

Mai sunt de realizat circa 20 de  kilometri, între Câmpu lui Neag si Cerna, lucrarea este dificilã, pe traseul stabilit fiind necesarã, între altele, construirea unui pod peste Cerna, a 82 de podete si a unui viaduct de coastã cu suprastructura în consolã. Asta pentru a împãca si animalele, care, dacã totul va fi construit conform planului, nu prea ar mai avea de suferit.
Început în 1999, drumul ce trece prin Valea Jiului si denumit Drumul lui Bãsescu, pentru cã fostul presedinte al României era atunci ministrul Transporturilor, are nevoie din nou de bani. Suma ar  fi urmat sã fie  prinsã în bugetul care a fost adoptat în decembrie 2017, dar asta nu s-a întâmplat, iar guvernul Tudose este amintire.
Diana Mitrache

7 thoughts on “Drumul spre Herculane, presãrat cu promisiuni desarte

 • 11 februarie 2018 at 19:36
  Permalink

  Cum s-ar spune ca primarul Buhaescu (cel ce se lauda mult si dupa spusele lui este primit tot timpul bine la Bucuresti) si-a batut joc de votul meu sau acum mai recent de semnatura mea pentru drumul spre Herculane .

  Reply
 • 11 februarie 2018 at 20:47
  Permalink

  Desi valea jiului a votat tot timpul cu PSD (de 27 ani) ei cand vin la guvernare uita de valea jiului , valea jiului este prioritara numai declarativ .

  Reply
 • 11 februarie 2018 at 21:52
  Permalink

  Singura solutie este ca la viitoarele alegeri sa nu mai votam cu PSD , sa le dam o lectie .

  Reply
  • 12 februarie 2018 at 16:50
   Permalink

   Votam cu PNL-PD sa ne taie salariile. 🙂

   Reply
   • 12 februarie 2018 at 17:29
    Permalink

    Ionica , PSD -ul a facuto mai lata , au scumpit totul , se va prabusi PSD – ul ca PD-ul si PNL -ul . Mai sunt si alte partide .

    Reply
 • 11 februarie 2018 at 22:01
  Permalink

  Jos PSD -ul mincinos !

  Reply
 • 12 februarie 2018 at 16:49
  Permalink

  Sa le multumim celor de la Green Peace cei care au blocat lucrarile. La vremea respectiva fondurile existau insa au fost redirectionate catre alte obiective din cauza blocarii proiectului.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *