Un minor aflat într-o salvare si un pieton care mergea pe marginea drumului au fost rãniti în urma unui accident rutier.
Evenimentul rutier a avut loc pe DN 66 în zona Dãrãnesti, la iesire din Petrosani, iar vinovat de producerea lui este un tânãr de 25 de ani din Gorj.
Acesta circula cu vitezã mult prea mare într-o zonã în care limitã este stabilitã la 50 de km pe orã, iar drumul era alunecos. Într-o curbã usoarã, tânãrul aflat la volanul unui bolid a pierdut controlul si a intrat pe contrasens iar din fatã venea o autospecialã sanitarã a Serviciului Judetean de Ambulantã Hunedoara. Ambulanta preluase un pacient minor si-l  ducea la Spitalul de Urgentã Petrosani. În urma impactului, bolidul a ricosat si a lovit si un pieton de 58 de ani, din Petrosani, care mergea pe marginea drumului. Omul a fost rãnit grav si a ajuns la Unitatea Primiri Urgente Petrosani cu fracturã la unul dintre picioare, dar si alte rãni. Soferul autospecialei sanitare a scãpat nevãtãmat, însã pacientul minor a suferit si el rãni superficiale. Potrivit IPJ Hunedoara, pe numele soferului vinovat de producerea accideentului a fost deschis un dosar penal si este cercetat pentru vãtãmare corporalã din culpã.
Maximilian Gânju
Foto Radar Valea Jiului si judet HD (18+)