Trei tineri din Valea Jiului sunt judecati pentru trafic de droguri într-un dosar instrumentat de DIICOT Hunedoara. Indivizii si-au fãcut laboratoare clandestine în care preparau drogurile sustin anchetatorii.
Suspectii au fost trimisi în judecatã încã de anul trecut, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Hunedoara. Desi s-au scurs mai multe termene, judecata bate pasul pe loc.
De vinã sunt circa 16 martori care ar trebui audiati de instantã, dar care parcã ar fi intrat în pãmânt. Din cauza lipsei lor instanta a fost nevoitã sã amâne cauza în mai multe rânduri. Cei trei suspecti, Tãndãrel Sebastian Florin, Aszalos Alexnadru Eduard si Lang Eduard au fost ridicati de politistii Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Hunedoara si procurorii DIICOT pentru efectuarea de operatiuni cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive fãrã a detine autorizatie legalã si trafic de droguri de mare risc.
”Din cercetãri a reiesit cã, în perioada 2016 – 2017, membrii grupãrii infractionale ar fi fabricat droguri de mare risc în laboratoare clandestine organizate în garsoniere din municipiul Petrosani, substantele interzise rezultate fiind comercializate în localitãti din Valea Jiului”, au sustinut anchetatorii. Nouãsprezece persoane au fost duse la sediul DIICOT Hunedoara, în august 2017, dupã operatiunea de destructurare a grupãrii.
Maximilian Gânju