Recidivistul care a violat si tâlhãrit o petrosãnenacã n-a contestat mandatul de arestare emis de judecãtorii din Valea Jiului.
Radu Fonea (56 de ani), aflat în arestul IPJ Hunedoara, a fost arestat în lipsã dupã ce a abuzat sexual o femeie de 49 de ani, din Petrosani. Totul s-a întâmplat în ianuarie a.c., iar violatorul a fost dus la victimã chiar de fratele acesteia. Fonea nu a recunoscut cã a violat-o pe femeie, dar a admis cã a lovit-o pentru cã s-ar fi purtat urât cu fratele ei. Bãrbatul a fugit imediat dupã comiterea faptei si a fost prins tocmai în judetul Prahova. Adus la Hunedoara pentru anchetã, recidivistul a ajuns în fata judecãtorilor din Petrosani unde i s-a confirmat mandatul de arestare si avea  posibilitatea de a contesta solutia în 48 de ore. Numai cã lui Fonea pare cã-i prieste dupã gratii, pentru cã nu s-a mai obosit sã cearã Tribunalului Hunedoara sã analizeze decizia instantei de fond. Individul este recidivist si a executat în total 21 de ani de închisoare în urmã mai multor condamnãri. Întrebat dacã-i pare rãu pentru ce a fãcut si cã riscã puscãria, Fonea  a spus cã: ”doar nu mã duce la cimitir”.
Este cercetat pentru viol si tâlhãrie calificatã si a stat în închisoare pânã anul trecut, când a fost eliberat conditionat. Executã o pedeapsã de aproape 13 ani tot pentru violarea unei femei din Petrosani.
Maximilian Gânju