Politica tarifarã a Apa Serv este în curs de modificare si se asteaptã o aprobare. Asta pentru cã noul proiect investitional, care pune societatea din Petrosani pe primul loc în România în topul celor ce au demarat aceastã etapã, impune un alt tarif.
Practic, pânã în primãvarã acesta va fi ajustat, însã sumele propuse sunt, deocamdatã, orientative. „Avem clauze clare în contractul de finantare prin care ne angajãm, operatorul, împreunã cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã, pentru cã noi suntem vizati de autoritãtile publice locale, sã facem aceastã modificare. Semnând acest contract de finantare, ne-am luat angajamentul sã respectãm toate conditionalitãtile, deci implicit politica tarifarã. Deocamdatã am demarat procedurile legale de obtinere a avizelor si a aprobãrilor, pentru respectarea strategiei pe 2017 si 2018. Pot sã vã spun cã ajustarea tarifelor, conform strategiei, pe 2017 si 2018, va fi de  26 de bani la apã potabilã si 27 de bani la canalizarea”, a spus Monica Tarcea, Sefa Departamentului de Dezvoltare din cadrul Apa Serv Valea Jiului.
Potrivit site-ului societãtii care distribuie apã potabilã si gestioneazã sistemul de canalizare, pretul pentru apã potabilã este de  4.22 lei/mc + TVA, iar pentru apa uzatã de  2.18 lei/mc + TVA.90 de milioane de euro a primit Apa Serv pentru implementarea unui amplu proiect ce va îmbunãtãti sistemul de aductiune al apei si canalizarea în mai multe orase ale Vãii Jiului. Ministrul fondurilor europene Rovana Plumb a semnat la Petrosani contractul de finantare, la sediul Societãtii Apa Serv, în luna mai a anului trecut. Proiectul urmeazã a fi implementat în perioada 19 mai 2017 – 31 decembrie 2023. Acesta este primul proiect nou de investitii în exercitiul financiar 2014 -2020 , finantat prin Programul  Operational Infrastructurã Mare (POIM) si reprezintã totodatã cea mai mare investitie în infrastructura de apã si  apã uzatã în Valea Jiului, fiind primul ce a fost deja demarat în România.
Diana Mitrache