Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2018 începe astãzi cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba românã, potrivit calendarului anuntat de ministerul Educatiei Nationale.
Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie si va fi urmatã de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba maternã (14 – 15 februarie).
În zilele de 16, 19 si 20 februarie este programatã evaluarea competentelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfãsura evaluarea competentelor lingvistice într-o limbã de circulatie internationalã (proba C).
Prima probã scrisã – Limba si literatura românã – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternã – Eb) este programatã marti, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie.
Ultima probã scrisã – la alegere a profilului si specializãrii – proba Ed) – se va desfãsura joi, 28 iunie. Cursurile pentru clasele a XII-a si a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.
Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pânã la ora 12:00) si e urmatã de depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00).
Între 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, în timp ce afisarea rezultatelor finale este prevãzutã pentru data de 9 iulie.
La fel ca anul trecut, sesiunea a doua a examenului de absolvire a liceului va începe cu probele scrise si abia apoi vor urma probele orale. Astfel, potrivit calendarului, între 10-13 iulie 2018 are loc înscrierea candidatilor, iar pe 27 iulie, are loc înscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente. Pe 20 august, elevii vor sustine proba scrisã la Limba si literatura românã, pe 21 august – la Limba si literatura maternã, 22 august – proba obligatorie a profilului si pe 23 august – proba la alegere a profilului si specializãrii.
Între 24 si 27 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba românã, pe 28 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba maternã, iar pe 29 si 30 august va avea loc evaluarea competentelor digitale. Pe 30 si 31 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice într-o limbã de circulatie internationalã.
Pe 1 septembrie vor fi afisate rezultatele (pânã la ora 12,00) si vor fi depuse contestatiile, între orele 12,00 si 16,00, iar pe 6 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.