Este primul român care trece înot Canalul Mânecii, fãrã costum de neopren si primul care înoatã în Dunãre de la izvor pânã la vãrsare, iar povestea lui trebuie scrisã.
Asta si face acum Avram Iancu, care ne-a dezvãluit cã toate eforturile sale sunt asezate în paginile unei viitoare cãrti. Nu a spus prea multe despre ea, el fiind bibliotecar si inspirându-se mereu în aventurile sale din lecturile de pe raftul bibliotecii, dar ne-a zis mãcar cum se va numi volumul biografic.
„Eu deja scriu o carte si sper, în primãvara acestui an, sã o lansez, odatã cu filmul documentar „Swim”, la care se lucreazã, un film deosebit, cu subtitrare în englezã, care va fi difuzat în întreaga lume. Vã pot spune titlul, care este <Schimbarea esti tu>”, a spus Avram Iancu, sportiv din Valea Jiului.
Avram Iancu Marius va pleca, la începutul lunii viitoare la Cercul Polar pentru o nouã aventurã, una extremã, asa cum ne-a obisnuit. De data aceasta iese din apele care l-au consacrat si se lasã în voia gerului muscãtor, pentru a termina o cursã de andurantã extremã, la temperaturi de pânã la minus 50 C.
Pânã atunci, însã, promite cã ne va lãsa în compania cãrtii sale, în care va povesti multe detalii care i-au fãcut aventurile si recordurile sale posibile.
Diana Mitrache