Scoala din Dâlja Mare se închide

Nu se mai justificã finantarea unei scoli în zona cãtunului de munte Dâlja Mare. Este decizia Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, dar si a Consiliului de administratie al scolii de care apartine.
Potrivit calculelor, aceastã scoalã, la care acum sunt 5 copii si un învãtãtor, din toamnã, se închide.  Nu este, însã, un capãt de lume, iar copiii, la fel ca si cei din ciclul II gimnazial, vor ajunge la Scoala Avram Stanca cu un microbuz. „Anul acesta au fost 5 copii. Anul viitor vor fi 4 elevi, iar Consiliul de Administratie al colegiului  nostru a decis, sigur, cu  consultarea inspectoratului si cu acordul autoritãtilor locale, sã închidem, începând de anul scolar viitor, scoala din Dâlja, pe fondul economiilor pe care trebuie sã le face cu totii pentru a ne încadra în buget. Sunt 4 elevi care vor veni si li se va asigura transportul, cum li se asigurã si celor din clasele  V-VIII”, a spus Robert Humel, director adjunct al Scolii Avram Stanca, structurã a Colegiului National Mihai Eminescu.
Potrivit ISJ Hunedoara, la aceastã scoalã ar urma sã vinã din septembrie 2018, aproximativ 11 copii, iar distanta pânã la scoala din oras este de 8 km. Totusi, profesorii spun cã mutarea este clar în avantajul celor mici, pentru cã nu mai fac scoala în regimul de pânã acum si au sansa sã învete cu copii de aceiasi vârstã.
„Calitatea prestatiei pedagogice ridica o problemã, în sensul cã acesti copii erau din clase diferite si se fãcea învãtãmânt simultan, practic, în acelasi timp si cu clasa I si cu a II-a si cu a III-a ori a IV-a, cu un singur învãtãtor, ceea ce, vã puteti da sema, ridica un mare semn de întrebare. Conditiile sunt mai bune la scoala noastrã si vor fi avantajati acesti copii”, a mai adãugat profesorul Robert Humel.
Cãtunul Dâlja Mare numãrã o mânã de oameni care se ocupã cu cresterea animalelor si administratia din Petrosani are în plan renovarea drumului de acces, asa încât microbuzul scolar sã nu întâmpine  probleme în anul ce vine.  Asta, pentru cã, pânã acum, au fost zile în care microbuzul nu putea sã urce din cauza drumului surpat si mãturat de ploi.
Diana Mitrache

3 thoughts on “Scoala din Dâlja Mare se închide

 • 10 februarie 2018 at 14:48
  Permalink

  Ce atata scoala, voi sunteti nebuni ? Vrei sa ai copilul ministru in guvernul PSD, nu-l mai trimite la scoala.
  Voi nu vedeti ca in guvernul PSD-Dragnea, toti sunt analfabetii functionali cu doctorate. Exemplu: Dragnea, repetent, Calin Popescu Tariceanu Cojones, repetent.
  NU trebuie sa fi destept sa reusesti sa ajungi in varful societarii.
  Cu cat esti mai bou cu atat urci mai sus pe scara ierarhica daca esti inscris in PSD.
  Ce atat scola !? Ia mai mai inchideti din ele, sa creasca numarul votanitilor PSD.

  Reply
 • 10 februarie 2018 at 21:03
  Permalink

  Mai Titi,esti intr-o grava eroare!Cu cat esti mai bou urci pe scara ierarhica daca esti inscris in PSD,PNL etc,atunci cand partidul e la putere!De ce te prefaci ca nu vezi realitatea?De exemplu,Elena Basescu,inculta,semianalfabeta,a ajuns nici mai mult nici mai putin decat europarlamentar!Si parca nu era de la PSD! In alta ordine de idei formularea ,,urci mai sus” este de toata jena!Poti sa urci mai jos?
  Cred ca esti votant PSD!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *