Bugetul municipiului Vulcan aferent acestui an va fi supus spre aprobarea consilierilor locali luni, 12 februarie. Între timp, reprezentantii administratiei locale de la Vulcan dau asigurãri cã doleantele cetãtenilor îsi vor gãsi rezolvare.
Proiectul de buget aferent acestui an cuprinde toate doleantele cetãtenilor, care au participat la  dezbaterea publicã de sãptãmâna trecutã.
“Prezent si de aceastã datã la dezbateri, Alexandru Trestian a cerut reprezentantilor administratiei  publice locale sã aloce, în limita fondurilor disponibile, sumele necesare pentru amãnunte importante legate de activitatea de la Clubul Pensionarilor. Pe lângã cele legate de schimbarea scaunelor si a jocurilor folosite de pensionari (table, sah ), acesta a solicitat si amplasarea unei camere de supraveghere video, pentru evitarea unor posibile evenimente nedorite. Acesta a solicitat si amplasarea unei tribune pentru spectatori la Sala de Sport din Cocosvar”, spun reprezentantii administratiei locale de la Vulcan.
Fazekas Alexandru, un alt cetãtean prezent la dezbatere a cerut primarului municipiului Vulcan, sã intervinã pe drumul de pe strada Morii si sã amplaseze si pe strada Bazinului pubele de gunoi, în timp ce Cristian Baleia a cerut explicatii legate de posibilitatea extinderii retelei de gaz metan în zona Coloniei Tãrãnesti din Sohodol.
„Conform legii, singurul mod în care se poate angaja un proiect de acest gen, trebuie sã porneascã din initiativa cetãtenilor adresatã direct firmei de resort, în acest caz EON, care în baza unui studiu de fezabilitate, poate decide dacã investitia este sustenabilã sau nu”, mai aratã reprezentantii administratiei locale de la Vulcan.
Un alt cetãtean a solicitat construirea unui WC public în zona statiei de taximetre. si aceastã solicitare va fi rezolvatã. Simion Spiridon a cerut sã se facã ceva cu malurile surpate ale pârâului Mohora, care afecteazã curtile mai multor locuitori din proximitatea albiei acestuia.
Primarul Gheorghe Ile a precizat cã au fost demarate discutiile cu Garda de Mediu si cã realizarea unui proiect pentru solutionarea acestei probleme se gãseste pe agenda de interventii cu titlu de prioritate. Gheorghitã Rad a  cerut sã i se spunã dacã pe lista de reabilitãri de alei, trotuare, trepte, se gãsesc  si cele care fac legãtura între bulevardul Mihai Viteazul si blocurile 17 si 18. Rãspunsul primit este afirmativ, cu aplicare în acest an. Propunerile consilierului local Florin Govor  se regãsesc deja pe lista de lucrãri  programate  pentru derulare: modernizarea  parcului Avram Iancu, realizarea unui stationar nou în Crividia. Acesta a mai cerut si  turnarea unui strat  protector la intrarea elevilor de la scoala nr. 4.  Presedintele Clubului Sportiv Mihai Viteazul, – Gheorghe Duna a solicitat alocarea de fonduri  pentru reparatii la incinta clubului si pentru  sustinerea cu un buget  suplimentar a unora dintre activitãtile sportive, care  cer cheltuieli legate de deplasarea si masa sportivilor. Primarul Vulcanului a precizat cã la aceastã orã este dificil sã se discute alocarea de fonduri suplimentare pentru sectiile sportive.
Monika BACIU