Dupã ani în care la grãdinitã IG Duca din Petrosani lucrãrile au stagnat, acestea au fost reluate. Noul constructor a intrat pe santier si s-a apucat de lucru. BRT Trust este firma care ar trebui sã finalizeze lucrãrile, asta dacã între timp nu mai apar alte probleme. Mai sunt multe de fãcut.
“Au început lucrãrile, proiectul e finantat pe PNDL. Lucrãrile ar trebui finalizate anul acesta sau anul viitor, depinde de alocãrile pe care le primim de la Bucuresti”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În prezent construitã în regim de înãltime P+1E este realizatã la rosu, pânã la placa de peste etajul 1, fãrã compartimentãri interioare (lucrãri realizate în urma unui contract anterior).
“Se continuã lucrãrile la o constructie existentã care la acest moment are parter si un etaj, cu suprafata  construitã de 806,70 mp, cu înãltimea maximã de 7,20 m de la nivelul terenului. Constructia de forma poligonalã în plan se încadreazã într-un dreptunghi cu laturile de 21,65 m x 45,70 m, cu douã decrosuri de 10,10 m x 13,30 m ti 6,80 m x 12,00 m, cu regularitate în plan si pe verticalã. Structura constructiei este alcãtuitã din cadre din beton armat dispuse pe douã directii octogonale, cu stâlpi si grinzi din beton armat monolit, cu deschideri de 2,90 m ÷ 6,20 m si travei 3,40 m ÷ 4,85 m. Obiectivele lucrãrii  constau în realizarea urmãtoarelor lucrãri: Realizarea acoperisului tip sarpanta, a învelitorii si a termoizolatiei la placa de peste etajul 1; Finalizarea suprastructurii, închiderilor exterioare si a compartimentãrilor interioare; Montarea tâmplãriei; Realizarea finisajelor interioare; Realizarea finisajelor exterioare; Realizarea  trotuarului de protectie;  Realizarea scãrilor si a rampelor exterioare; Realizarea amenajãrilor exterioare;  Realizarea instalatiilor  electrice, împãmântare,  paratrãznet, sanitare, canalizare, termice”, arãtau documentele în baza cãrora a fost atribuit contractul.
Municipalitatea de la Petrosani a atribuit, la sfârsitul lunii noiembrie, contractul pentru finalizarea lucrãrilor la grãdinitã IG Duca din localitate.  Contractul a cãrui valoare este 1,155,253.53 RON fãrã TVA a fost câstigat de firma BRT TRUST SRL.
Monika BACIU