Numãrul din ce în ce mai mic al elevilor lasã clãdirile pustii. Un exemplu de acest gen este chiar la Petrosani.  Scoala Gimnazialã Nr. 5 din localitate a fost închisã în urmã cu doi ani. De atunci, clãdirea nu a mai avut o altã utilitate. Autoritãtile locale spun cã sunt dispuse sã închirieze clãdirea sau sã o predea în administrarea unor alte institutii.
“Clãdirea rãmâne în conservare, deocamdatã. Dacã vor exista solicitãri pentru a fi închiriatã sau preluatã de alte institutii vom analiza aceste lucruri. Deocamdatã ea este închisã. Nu se degradeazã pentru cã acoperisul este bun, geamurile sunt bune”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
A existat o propunere, ca elevii de la Colegiul National Mihai Eminescu din petrosani sã fie mutati în clãdirea în care a functionat Scoala Gimnazialã Nr. 5. Propunerea a fost respinsã atât de pãrinti si elevi, cât si de cadrele didactice. Clãdirea din zona Aeroport este modernizatã si detine toate dotãrile. Mai mult decât atât, aici a fost montatã o centralã termicã pe gaz metan.
Monika BACIU