Universitatea din Petrosani pleacã la târgurile internationale de unde sperã sã atragã studentii strãini, interesati de studii de licentã sau studii doctorale.  Sunt deja strãini la aceastã scoalã, iar cei mai multi vin de peste Prut, însã, rectorul Universitãtii din Petrosani explicã acum care este planul de actiune în perioada imediat urmãtoare.
„Participãm, cu sprijinul Ministerului, dar si al Consiliului National al Rectorilor, în anul acesta, la cel putin douã târguri internationale de promovare a universitãtilor. Unul, sigur va fi la Aman, în Iordania, pentru cã acolo avem deja universitatea acreditatã si recunoscutã de cãtre Regatul Hasemit al Iordaniei si la Geneva, unde este Târgul European al Universitãtilor, va fi în septembrie. Probabil, vom merge si în Dubai, unde sunt misiuni ce vor fi coordonate de Consiliul National al Rectorilor”, a declarat prof.univ.dr.habil. Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani. Pânã acum, cei mai multi studenti sunt moldoveni, însã, la scoala de la noi au venit si din alte tãri, asa cum se întâmpla si mai demult.
„Actualmente, avem cei mai multi sunt din Basarabia, respectiv 240  de studenti. Avem la licentã studenti din Turkmenistan si avem la doctorat, din Camerun, Siria si Israel, Franta si sperãm sã aducem si din Austria, unde deocamdatã am semnat protocol cu partenerii de la Viena pentru programul Erasmus Plus ”, a mai adãugat Rectorul Universitãtii.
La Universitatea din Petrosani a fost acreditat un an pregãtitor pentru învãtarea limbii române, dedicat acestor studenti ai universitãtii din Petrosani si tot acreditate sunt si douã dintre studiile masterale în limba englezã, pentru cei care nu mai fac anul pregãtitor.
Diana Mitrache