Hotii de tigãri si-au primit pedepsele

Sapte tineri au fost inculpati în  dosarul considerat a fi furtul anului 2016 în Petrosani, cu un prejudiciu de sute de mii de lei. Printre capii grupãrii se aflã si complicele tânãrului care a jefuit anul trecut un cazinou din Petrosani. El este singurul care va merge la închisoare.
Gruparea se ocupa cu furtul de tigãri din masinile sau depozitele distribuitorilor din Petrosani, iar sapte suspecti au fost trimisi în judecatã pentru furt calificat si tentativã ori tãinuire. Printre capii grupãrii se aflã si  complicele tânãrului care a jefuit anul trecut un cazinou din Petrosani. Magistratii au stabilit cã Stroe Laurentiu – Cristian zis ,,Lãchiut, sã stea 3 ani si 4 luni dupã gratii iar Bodi Iozsef zis „Iosca, sã execute 2 ani si 4 luni, însã pedeapsa i-a fost suspendatã. Alti doi tineri din grupare au fost condamati pentru tâinuire. Astfel, Dudasu-Saizu Petrisor a primit 5.000 lei amendã penalã iar Demeter Marius Gabriel 3.600 lei amendã penalã. Restul inculpatilor au fost achitati de instanta de la Petrosani, însã sentinta poate fi atacatã de toate pãrtile cu apel.
Stroe Laurentiu, Bodi Iozsef si Dudasu-Saizu Petrisor, în solidar, vor trebui sã achite cãtre pãgubiti aproape 170 de mii de lei. Procurorii au stabilit cã Stroe Laurentiu Cristian si Bodi Iozsef au fost capii grupãrii de hoti si au ochit dubita unui distribuitor de tigãri, i-au tãiat caroseria pentru a avea acces la marfã si au furat marfã în valoare de 90.000 lei. A doua loviturã au dat-o la un depozit din municipiul Petrosani, unde erau tinute tigãrile. Paguba creatã la al doilea furt se ridicã la circa 150.000 lei.
Gruparea a fost destructuratã în urma unei actiuni comune a politistilor din Petrosani si Lupeni. Stroe se aflã în Penitenciarul Aiud si mai este judecat într-un dosar de jaf armat alãturi de Daniel Minea, un tânãr din Aninoasa. Cei doi au avut mai multe încercãri de a jefui cluburi cu jocuri de noroc. Una dintre ele a si reusit, la Petrosani, iar Minea si cu Stroe au fugit cu circa 30 de mii de lei.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *