Doi bãrbati s-au ales cu amenzi dupã ce au fost prinsi de jandarmii hunedoreni cã transportau lemn fãrã a avea actele în regulã. Cel mai probabil, lemnul a fost tãiat ilegal din pãdure si urma sã fie  comercializat pentru foc.
”Patrula de mentinere a ordinii publice din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vâlcan a depistat în data de 06 februarie a.c., în jurul orei 16.00, în zona Groapa cu cenusã-Cãprisoara din municipiul Vulcan, un bãrbat care încãrca lemne de foc, specia mesteacãn, într-o dubitã marca Mercedes. Numitul L.G., nu a putut prezenta documente legale din care sã rezulte provenienta materialului lemnos. Persoana în cauzã a fost sanctionatã cu  amendã contraventionalã în valoare de 1.000 lei”, se aratã într-un comunicat al IJJ Hunedoara.
Un alt bãrbat a fost prins de jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Nucsoara, pe Valea lui Ion din satul Ponor. Acestia au descoperit un bãrbat care transporta material lemnos, specia fag, cu un atelaj atasat la un autoturism de teren. Nici în acest caz nu erau documente din care sã rezulte provenienta materialului lemnos, iar omul a fost amendat cu 5.000 lei. În ambele situatii, jandarmii au confiscat lemnul si l-au predat ocoalelor silvice.
Maximilian Gânju