Rãsturnare de situatie în dosarul de pruncucidere de la Petrosani, în care o asistentã medicalã si-a ucis nou-nãscutul si a scãpat de rãspundere în prima instantã. Curtea de Apel a decis repunerea cauzei pe rol, pentru lãmurirea unor împrejurãri de fapt sau de drept.
Asistenta medicalã a scãpat de condamnare dupã ce judecãtorii de la Tribunalul Hunedoara au primit un raport al legistilor de la SJML Bucuresti, cu privire la discernãmântul femeii la comiterea faptei. Astfel, instanta de fond a stabilit cã existã o cauzã care înlãturã caracterul penal al faptei si a dispus schimbarea încadrãrii juridice a infractiunii de omor calificat în infractiunea de ucidere a nou-nãscutului de cãtre mamã. Arabela Saran a fost achitatã, dar procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara au fãcut apel. Acestia au constatat cã existã rapoarte medicale care se contrazic.
Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia si dupã mai multe termene, magistratii au rãmas în pronuntarea solutiei. Numai cã, în urma deliberãrii, judecãtorii au decis repunerea cauzei pe rol. Practic, mãsura dispusã de instantã reia judecata dosarului, însã se va limita la clarificarea  problemelor ce au dus la repunerea cauzei pe rol. Arabela Saran (32 de ani), din Petrosani, a  nãscut singurã si apoi si-a abandonat pruncul într-o pungã de plastic la containerul de gunoi de la câteva blocuri distantã de locuinta ei. Copilul n-a avut nici o sansã si a murit în chinuri au concluzionat legistii.
Maximilian Gânju