Douã cazuri de gripã si aproape 1000 de infectii respiratorii

Statistica se referã la perioada 29 ianuarie – 4 februarie a.c., iar numãrul infectiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judetului Hunedoara a fost de 974 de cazuri.
Potrivit Directiei de Sãnãtate Publicã Hunedoara, din totalul de aproape 1000 de cazuri, 497 au fost pneumonii. ”Pânã la aceastã ora au fost înregistrate 2 cazuri confirmate de gripã (1 caz gripã AH1 N1- persoanã de 62 ani care a decedat si 1 persoanã de 76 de ani – gripa tip B). Ambii pacienti nu au fost vaccinati împotriva gripei, iar în cazul altor cinci bolnavi s-au trimis probe la Institutul Cantacuzino Bucuresti pentru confirmare”, spun reprezentantii DSP Hunedoara. Potrivit acestora au fost vaccinate 21.637 persoane cu vaccin gripal trivalent sezonier .
”Directia de Sãnãtate Publicã a judetului Hunedoara comunicã tuturor cabinetelor de medicinã de familie din judet cã Ministerul Sãnãtãtii face un apel cãtre medicii de familie sã continue vaccinarea antigripalã”, mai spune sursa citatã. Locuitorii judetului sunt sfãtuiti sã se vaccineze împotriva gripei dat fiind faptul cã sezonul de gripã ar putea sã tinã pânã în primãvarã.
”Existã argumente pentru continuarea vaccinãrii antigripale, având în vedere evolutia circulatiei virusurilor gripale si posibilitatea ca actualul sezon de gripã sã se prelungeascã pânã la primãvarã”, a declarat presedintele Asociatiei Române de Microbiologie, Alexandru Rafila. Vaccinarea se poate realiza pe toatã durata sezonului gripal iar imunitatea dureazã cel mult 1 an.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *