Desi campania de informare, denumitã generic „Canalizarea nu este cosul tãu de gunoi”, nu s-a încheiat, angajatii Apa Serv au muncit peste 24 de ore sã desfunde o teavã de carbon, nou-noutã, care s-a colmatat din cauza locuitorilor din Petrila.
Din nefericire, oamenii care au avut de suferit sunt cei din Petrosani, mai precis din zona Colonie, acolo unde, la turnul de apã, au fost inundate si câteva beciuri.
„Pe colectorul care adunã apele menajere dinspre Petrila, la turnul de apã, am avut o interventie de  anvergurã, pentru cã  s-a înfundat canalizarea aici. Dupã mai bine de 24 de ore, cã s-a lucrat de sâmbãtã dimineata, pânã duminicã  dupã-amiaza, s-a reusit scoaterea dopurilor  formate pe retea.  Dupã ce am constatat noi, o grãmadã cârpe si mizerii care nu au ce cãuta în reteaua  menajerã. Sunt mizerii de la WC, de la  chiuveta de bucãtãrie, dar nicidecum cu gunoaie menajere”, a spus ing. Florin Donisã, sef Departamentul Tehnic Apa Serv Valea Jiului.   Mai mult, pentru cã totul a refulat, angajatii de la ape au apelat si la pompieri.



„Noi am cerut si sprijinul Detasamentului de Pompieri din Petrosani, care au venit cu o pompã de mare capacitate, ca sã evitãm inundarea unor gospodãrii. Cu toate acestea, pentru cã nivelul apei a crescut la douã clãdiri si în 5 beciuri s-a adunat apã, de vreo 10 – 15 cm. Duminicã au eliminat problemele si acum colectorul functioneazã la capacitate”, a adãugat ing. Florin Donisã.
Nu o datã, cei de la Apa Serv spun cã au gãsit în canalele de scurgere bolovani, bucãti de cauciuc, dar chiar si animale moarte. Din pãcate, angajatii de la ape sunt din nou nevoiti sã facã apel cãtre cei care nu tin cont de ce aruncã în WC, sã fie precauti.
„Recomandãm cetãtenilor sã se gândeascã la faptul cã cineva în urma lor lucreazã, ca sã mentinã în bunã stare reteaua de canalizare si, din pãcate, suferã altii care nu sunt de vinã”, a conchis directorul tehnic.
Diana Mitrache