Epopeea stâlpilor hidraulici de la CEH continua

Complexul Energetic Hunedoara a fãcut recurs la solutia instantei de la Tribunalul Hunedoara care a dispus anularea contractului  cu Gamiatricos, societate care trebuia sã furnizeze stâlpi hidraulici unitãtilor miniere. Gerom International a fost reclamant, iar instanta le-a dat câstig de cauzã, la finalul lunii decembrie a anului trecut.
“Admite actiunea în contencios administrativ formulatã de reclamanta SC Gerom International SA reprezentatã prin administrator special Leca Andrei Raoul în contradictoriu cu pârâta Societatea Complexul Energetic Hunedoara si în consecintã: Dispune anularea contractului APF 7533/06.07.2017 cu denumirea „stâlpi hidraulici individuali cu circuit deschis echipati cu ventil” încheiat de Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA cu SC Gamiatricos SRL”, arãta solutia instantei.
Cei de la Gerom au arãtat cã stâlpii furnizati de Gamiatricos reprezintã un real pericol pentru siguranta lucrãtorilor din subteran.
“S-a retinut cã Gamiatricos a livrat ulterior stâlpi hidraulici cãtre pârâta Complexul Energetic Hunedoara, respectiv o transã de 80 stâlpi, care, conform receptiei efectuate la sediul achizitorului, nu au corespuns din punct de vedere tehnic cu oferta initialã, fiind refuzatã receptionarea acestor stâlpi. La testele efectuate asupra unui stâlp hidraulic, acesta s-a descompus, situatie în care livrarea nu putea fi acceptatã nici din punct de vedere tehnic si nici calitativ”, arãtau documentele Tribunalului Hunedoara.
Instanta mai retine si faptul cã societatea “nu are posibilitatea roluirii tevii care intrã în  componenta stâlpilor hidraulici si cã teava achizitionatã este honuitã si nu roluitã, operatie ce nu asigurã duritatea necesarã, asa cum este mentionat în caietul de sarcini, întrucât furnizorul acestuia, România  Hidro Service SRL poate furniza doar teava honuitã”.
Tribunalul Hunedoara a dispus anularea contractului dintre CEH si Gamiatricos Com SRL, însã contractul merge mai departe. Instanta de la Tribunalul Hunedoara a retinut cã desi Gamiatricos a fost desemnatã câstigãtoare a licitatiei, nu a respectat propunerea tehnicã ce a stat la baza ofertei depusesi în baza cãreia i-a fost atribuit contractul AFP 7533/ 06.07.2017 nu a corespuns din punct de vedere tehnic cu stâlpii pe care aceastã societate intentiona sã îi livreze cãtre Complexul Energetic Hunedoara si nici cu stâlpii livrati, duce la analiza cã aceastã societate nu a intentionat sã respecte propunerea tehnicã ce a stat la baza licitatiei pentru stâlpii hidraulici.
Cei de la Complexul Energetic Hunedoara nu sunt multumiti de solutia instantei si au fãcut recurs. Acesta a fost înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia si nu a primit încã termen de judecatã.
Monika BACIU

6 comentarii la „Epopeea stâlpilor hidraulici de la CEH continua

 • 4 februarie 2018 la 18:37
  Permalink

  Lasati gargara si faceti investitii la EM Livezeni si EM Vulcan .

  Răspunde
  • 5 februarie 2018 la 07:22
   Permalink

   @ sa va zic … cel ce scrii zilnic comentari sub diferite nume ai invidie pe mineri si minerit pentru ca ai fost dat afara de la Mina ca esti betiv , lenes , … acum stai acasa ca un TRANTOR si primesti ajutor social (bani nostri publici) pentru ca strangi hartii de pe strada cateva ore pe luna iar particular curati subsolul blocului pentru 5 lei de apartament , ai lucrat un an in strainatate la curatatul veceurilor dar te bateau tot romani nostri care fura , cersesc , prostituire , violeaza (ne fac de ras , vezi si la TV sau pe INTERNET) si vin in tara si spun ca lucreaza la birouri sau soferi , uni vecini spun ca ai lucrat si in tara la un patron il stergeai la … , nevastata ingrijeste mosnegi in Italia meserie de baza a romanilor din strainatate , cand vin in tara cu o masina veche de 15 ani de la mana a 5 spun ca sunt sefi ……………

   Răspunde
 • 5 februarie 2018 la 10:21
  Permalink

  nu-l mai b?ga?i în seam? Minerii V?ii Jiului,minerul de front vecinul,vecina este acelasi frustrat

  Răspunde
 • 5 februarie 2018 la 10:46
  Permalink

  Nu-l mai bagati in seama pe alex , sa va zic … care scrie zilnic comentari sub diferite nume , este un TRANTOR care are invidie pe mineri si minerit pentru ca a fost dat afara de la Mina ca este betiv , puturos , … pute groaznic in casa lui .

  Răspunde
  • 5 februarie 2018 la 12:07
   Permalink

   ce prost si invidios este acest dobitoc de alex , ….

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.