Uricaniul are una din cele mai pure ape

Investitori spanioli vor sa-si deschida o fabrica de imbuteliere a apei plate extrasa din izvoarele subterane al zonei Campu lui Neag-Uricani.

Analizele efectuate asupra apei din zona Campu lui Neag arata ca are o puritate cu pana la 40 de procente mai mare decat normele impuse si se detaseaza de majoritatea apelor imbuteliate si vandute cel putin la noi in tara.  In plus, sursa de apa este constanta iar studiile efectuate arata ca investitia ar fi profitabila. „Analizele asupra apei din zona respectiva au fost efectuate atat in tara cat si in strainatate. Ca un exemplu, la laboratorul din Spania unde au fost trimise mostre pentru analize, cei de acolo s-au intrebat de unde provine apa pentru ca are o puritate extraordinara. Sursa identificata are un debit constant indiferent daca este seceta sau nu, apa fiind extrasa din izvoare subterane si de aici si puritatea ei”, spune un inspector in siguranta alimentatiei. Spaniolii se afla in faza de a obtine autorizarile necesare. Pe de alt parte, apele din zona Vaii Jiului, cand nu sunt poluate de deseuri menajere ori accidental cu carbune, sunt cele mai pure din Romania, arata inspectiile facute de institutiile de mediu, iar la izvoarele Jiului de Vest, adica exact In zona Uricani, apa este numai buna de baut.

 Maximilian Ganju

Advertisements

Un comentariu la „Uricaniul are una din cele mai pure ape

  • 13 august 2012 la 22:00
    Permalink

    sa speram ca va reusi sa faca ceva bun si nu/i va baga nimeni bete in roate asa cum se intampla la noi.Poate autoritatile din vale il va ajuta daca este nevoie la anumite contracte cu diferiti distribuitori din tara.

Comentariile sunt închise.