Pentru prima datã, municipalitatea de la Petrosani nu are banii necesari pentru a acoperi cheltuielile de functionare pânã la sfârsitul anului.  Functionarea administratiei locale în ultimele luni ale anului 2018 este pusã, la acest moment, sub semnul întrebãrii. Modificãrile aduse de Guvern, Codului Fiscal îngreuneazã functionarea administratiilor locale. 6 milioane de lei este suma pierdutã de Primãria Petrosani dupã implementarea Revolutiei Fiscale.
“Nu ne vom acoperi cheltuielile de functionare pe tot anul. Vom avea un buget, dar fãrã a acoperi cheltuielile de functionare pânã la sfârsitul anului. Asta e, nu avem ce sã facem. Se pare cã noua filosofie bugetarã merge pe aceastã cale. E un experiment, care ne creazã foarte multe probleme, dar poate vor fi încasãri la bugetul national si ni se vor aloca acesti bani”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Potrivit documentului lansat în dezbatere publicã încã de acum câteva sãptãmâni, veniturile totale sunt estimate la suma de 98.664 mii lei, în timp ce cheltuielile sunt estimate la 96.021 mii lei. O problemã este faptul cã încã nu se cunoaste gradul de încasare a taxelor si impozitelor aferente acestui an. Autoritãtile locale de la Petrosani încearcã sã taie cheltuielile.
Anul acesta, dupã modificãrile aduse de Guvern codului fiscal, veniturile administratiilor locale vor scãdea, însã pierderile vor fi compensate de la bugetul de stat.
Monika BACIU