Un deputat a gãsit legãtura între RADET si minele din Valea Jiului. Doi angajati ai RADET si-au pierdut viata în timp ce lucrau la o conductã de termoficare.
În Valea Jiului, la sfârsitul anului trecut, cinci mineri au murit în subteran. Deputatul USR, Cristina Prunã a gãsit legãtura. O legãturã evidentã pentru toatã lumea, mai putin pentru autoritãtile care ani de zile nu au investit în siguranta lucrãtorilor.
“Doi muncitori ai RADET au murit în timp ce lucrau la o conductã de termoficare pe bulevardul Iuliu Maniu. La sfârsitul anului trecut, în Valea Jiului au avut loc mai multe accidente de muncã din care au rezultat decesele a cinci mineri. Care este legãturã între aceste accidente si pierderi de vieti omenesti? Fãrã îndoialã cã este vorba de nepãsarea autoritãtilor si lipsa investitiilor”,  a scris deputatul USR, Cristina Prunã, pe pagina sa de socializare.
Deputatul sustine cã societatea de termoficare din Bucuresti are nevoie de sute de milioane de euro pentru modernizare, însã fondurile alocate sunt de zeci de ori mai mici. Cristina Prunã comparã situatia de la Bucuresti cu cea a minelor din Valea Jiului.
„Trimitem oameni în subteran sã lucreze în conditii inumane, facem promisiuni desarte cã redeschidem mine dar ultimele investitii pe care le-a fãcut statul român în acest sector dateazã din anii ’80! Pe de altã parte, guvernãrile PSD-ALDE au pierdut un an si nu au fost în stare sã conceapã un plan viabil de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara, desi în programul de guvernare PSD si ALDE promit mentinerea productiei de huilã pentru a asigura functionarea unui nou grup energetic la termocentrala Mintia si a unui grup la termocentrala Paroseni. Cine mai e atât de naiv sã creadã cã actuala coalitie majoritarã are grijã de cetãtenii acestei tãri?”, a mai scris Cristina Prunã, pe pagina sa de socializare.
Faptul cã minerii lucreazã în conditii improprii nu este o surprizã. S-au promis investitii, fonduri, redeschideri de perimetre, însã totul s-a rezumat la vorbe fãrã fond.
Monika BACIU