Cuminti în bãncutele lor micute, pe scãunele si gata sã intre în lumea povestilor. Asa am gãsit o mânã de copii în cãtunul Bãnita, la grãdinitã, acolo unde voluntarii de la Caritas s-au gândit sã meargã în Ziua Cititului Împreunã.
A fost o experientã nouã pentru cei mici, ei fiind obisnuiti doar cu doamna educatoare care sã le citeascã, dar au aflat povesti ce i-au fãcut mai apoi sã întrebe despre personaje. Doar asa, spun voluntarii, poate fi deschisã pofta de cunoastere, prin citit.
„Scopul nostru este acela de a insufla în inimile copilasilor dorinta de a li se citi. Credem cã, dacã la vârste mici nu aducem în preajma copiilor cãrti si nu le citim, atunci apetitul lor, pentru asemenea activitãti, pe mãsurã ce cresc, nu va mai fi la fel de  pronuntat si pierd un lucru valoros: bucuria de a citi o carte frumoasã. Copiii sunt foarte drãguti si încântati de ideea de a li se citi”, a spus Ramona Bulzan, voluntar care a participat la aceastã actiune.
„Cititi împreunã! Schimbati lumea!” este motto-ul Zilei Internationale a Cititului Împreunã, iar voluntarii de la Caritas au dus, pe lângã cãrtile cu povesti, jocuri, creioane colorate si fise de lucru, în care copiii au putut sã regãseascã personajele din povesti, pe care sã le coloreze dupã imaginatia lor.
Actiunea s-a desfãsurat în câteva grãdinite si o scoalã din Bãnita si Merisor, acolo unde voluntarii, au descoperit la Crãciun, când au dus cadouri, cã acesti copii nu prea au cãrti pentru ei.
Diana Mitrache