Încã 10 imobile din Petrosani au fost incluse în lista celor care urmeazã a fi reabilitate termic.  Consiliul Local al municipiului Petrosani a avizat favorabil proiectele de hotãrâre privind aprobarea “documentatiei de avizare a lucrãrilor de interventii (DALI) si a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte din municipiul Petrosani”. În aceastã categorie intrã urmãtoarele imobile: bloc 2 – strada Carpati, bloc 16 – strada Aviatorilor, bloc 33 – strada Viitorului, bloc 9 a – strada Avram Iancu, bloc 2 – strada Pãcii, bloc 5 – strada Pãcii, bloc 1B – strada St. O. Iosif, bloc 3 – strada Aleea Poporului, bloc 19 – strada General Vasile Milea, si bloc B – strada Constructorul.
“Scopul implementãrii acestor proiecte este acela de crestere a eficientei energetice pentru 10 blocuri de locuinte cu regim de înãltime P+2, P+3 si P+4 situate pe strãzile: Viitorului – blocurile 33; Aviatorilor – blocul 16, Avram Iancu  – blocul 9A; Carpati – blocul 2; Pãcii – blocurile 2 si 5; St. O. Iosif – blocul 1B; Aleea Poporului – blocul 3; Constructorul – blocul B si General Vasile Milea – blocul 19. (…) În urma discutiilor purtate cu reprezentantii Asociatiilor de proprietari si în functie de specificul fiecãrui bloc în parte, în documentatiile tehnico-economice întocmite au fost cuprinse mãsuri de crestere a eficientei energetice, constând în principal din lucrãri de reabilitare termicã a elementelor de anvelopã, dar si mãsuri conexe (reparatii/consolidãri, refacere finisaje) care nu conduc la cresterea eficientei energetice, dar contribuie la implementarea fiecãrei componente a cererii de finantare”, aratã documentul.
La finalul anului trecut, Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat un proiect similar însã pentru blocurile cu 10 etaje.
Monika BACIU